(Άρθρο): "Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι το στήριγμα της κοινωνίας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "ToManifesto", που δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2024.

"Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι το στήριγμα της κοινωνίας"

Η απαράδεκτη, εκφοβιστική, ανάγωγη και εν πολλοίς συμπλεγματική φράση που ξεστόμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, προς στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ: "Μην έρθω στη Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω, σκουπίδι" που την συνόδευσε με την... ευχή για "καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς", είναι ενδεικτική του απύθμενου μίσους, των απωθημένων, αλλά και της ιδεοληψίας που διακατέχει την Αριστερά για την Ελληνική Αστυνομία. Βέβαια, όταν ο εν λόγω έπεσε θύμα απάτης στο Κολωνάκι, έσπευσε να ζητήσει την συνδρομή της (καλής τότε) ΕΛ.ΑΣ. Τώρα, ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνει το έργο και την αποστολή της για να χαϊδέψει τα αυτιά του κομματικού του ακροατηρίου.
Ωστόσο, η συμπεριφορά του Νίκου Παππά δεν είναι ένα μεμονωμένο λάθος. Πρόκειται για μια στάση ζωής όσων ασπάζονται την ιδεολογία της Αριστεράς απέναντι σε κάθε τι που συμβολίζει την ευταξία και την διασφάλιση της κανονικότητας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η συνεχής στοχοποίηση όσων υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία έχει πολιτική αφετηρία, κάτι που αποδεικνύεται από την ηχηρή άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει την επίθεση και να πάρει σαφή θέση.
Η πολιτική ορθότητα, όμως, δεν πρέπει να ισχύει κατά το δοκούν και ως εκ τούτου η αδικαιολόγητη εμμονή της Αριστεράς να επιτίθεται νυχθημερόν στους άνδρες και τις γυναίκες που φορούν το εθνόσημο στο πηλίκιο τους, δεν πρέπει να δικαιολογείται με... ιστορικούς όρους. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνώ με την πρόταση του συναδέλφου Θανάση Πλεύρη, η χρήση του απαξιωτικού όρου "μπάτσος" να διώκεται ποινικά.

Και αυτό, γιατί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αστυνομικοί δεν είναι σάκοι του μποξ για να ξεσπάνε τα απωθημένα τους κουκουλοφόροι και μπαχαλάκηδες. Είναι σκληρά εργαζόμενοι, οι οποίοι προέρχονται από την κοινωνία και αυτήν υπηρετούν, αφού έχουν ταχθεί να λειτουργούν ως ασπίδα σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Αξίζουν τον σεβασμό μας για όσα προσφέρουν στην κοινωνία. Στέκονται δίπλα στους συμπολίτες τους και κατ' επέκταση σε όλους εμάς. Δεν είναι απέναντι μας, αλλά το στήριγμά μας. Γι' αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους υποστηρίζει και τους εμπιστεύεται. Δικαιωματικά, θα προσθέσω, αφού οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα, που θέτει σε κίνδυνο την ζωή τους, στη διάρκεια του οποίου, εκτός από το έγκλημα και την παραβατικότητα, έχουν να αντιμετωπίσουν και κάθε λογής στερεότυπα.
Στην επίθεση που εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς εις βάρος των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν χωρούν "ναι μεν, αλλά...", ούτε μισόλογα. Τιμώ, σέβομαι και αναγνωρίζω το δύσκολο έργο που επιτελούν Βρίσκομαι πάντα σταθερά δίπλα στις διεκδικήσεις τους, για μια υπηρεσία σύγχρονη, αποτελεσματική, με εξωστρεφή χαρακτηριστικά, που θα είναι ανοιχτή στην κοινωνία. Και εννοείται ότι συντάσσομαι απόλυτα με τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., διότι είναι προφανές πώς υπάρχουν κόκκινες γραμμές, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση έχουν παραβιαστεί κατάφορα.