(Άρθρο): "Τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης ως αφετηρία μιας πιο παραγωγικής Ελλάδας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Karfitsa.gr", που δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2024

"Τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης ως αφετηρία μιας πιο παραγωγικής Ελλάδας"

Η συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας, φέρνει εκ νέου στην επικαιρότητα τη συζήτηση που αναπαράγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για το αποτύπωμα της Μεταπολίτευσης στην ελληνική πολιτική σκηνή, στην κοινωνία και στην οικονομία μας. Αξιολογώντας αντικειμενικά τις αλλαγές και τις τομές που έλαβαν χώρα αυτές τις πέντε δεκαετίες, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι βιώνουμε την πιο ομαλή και ώριμη Δημοκρατία από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, με αποκορύφωμα την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ασφαλώς, σε αυτήν την έντονη και πλούσια ιστορική διαδρομή, έγιναν λάθη, καταγράφηκαν παραλείψεις και εμφανίστηκαν πτυχές του "κακού" εθνικού μας εαυτού. Όμως δεν τίθεται καμία αμφιβολία ότι χάρη στην οραματική πολιτική του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, από το 1974 έως σήμερα, η Ελλάδα απέκτησε ισχυρά θεσμικά αντίβαρα, ανήκει στη Δύση και διαθέτει σταθερή οικονομική ανάπτυξη και στιβαρή εξωτερική πολιτική. Άρα, στη "ζυγαριά" της αξιολόγησης, τα οφέλη της Μεταπολίτευσης είναι πολλαπλάσια, κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι η κοινωνία μας πατά σε στέρεο και ασφαλές έδαφος.
Επειδή, όμως, η συζήτηση για τη Μεταπολίτευση είναι δυναμική διαδικασία, δεν πρέπει να την περιορίζουμε στο σήμερα, ούτε σε όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Απεναντίας, είναι ωφέλιμο να διευρύνουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και να αναρωτηθούμε πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα την επόμενη πενταετία ή δεκαετία. Είναι το ζητούμενο για να διασφαλίσουμε ότι η πατρίδα μας θα συνεχίσει να κινείται προσηλωμένη στη ρότα της σταθερότητας και της ασφάλειας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε κατακλυσμιαίες αλλαγές οι οποίες επηρεάζουν τη ζωή μας με πολλαπλούς τρόπους.
Υπό το πρίσμα αυτό, θεωρώ ότι η ευημερία της πατρίδας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πολιτικό αφήγημα που υπηρετεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνενώνεται με την πρόοδο που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Μια πρόοδο που αναζωογονεί την Δημοκρατία μας και θέτει τις βάσεις για μια ισχυρή και δυναμική οικονομία, η οποία αυξάνει τους ρυθμούς ανάπτυξης και αφήνει πίσω τις χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες του παρελθόντος. Με "προίκα", λοιπόν, το θετικό πρόσημο της Μεταπολίτευσης, η Ελλάδα του 2024 θέτει συνειδητά τις προτεραιότητες και εκπέμπει σιγουριά και υπερηφάνεια, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε όλο τον κόσμο. Δικαιωματικά μπορεί να καμαρώνει ότι είναι ένα σύγχρονο κράτος, που άλλαξε επίπεδο, αφού πλέον διαθέτει χαμηλούς φόρους, σύγχρονη παιδεία και είναι θωρακισμένη αμυντικά. Παράλληλα, ως Κυβέρνηση, στηρίζουμε συνέχεια το διαθέσιμο εισόδημα, αυξάνοντας τους πραγματικούς μισθούς, ενώ η μείωση της εργασιακής ανασφάλειας, όπως καταγράφεται από τον ΟΟΣΑ, μέσα και από τη μείωση της ανεργίας, είναι μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για την ελληνική οικονομία και για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.