(Άρθρο): "Μεγαλύτερα αποτελέσματα, λιγότερα λάθη, μικρότερες καθυστερήσεις"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Politesoraiokastrou.gr", που δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουλίου 2024.

"Μεγαλύτερα αποτελέσματα, λιγότερα λάθη, μικρότερες καθυστερήσεις"

Οι πρόσφατες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στις παρεμβάσεις που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, δείχνουν ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη!

Και δεν είναι άλλο από το να συνεχίσουμε την πορεία μας με περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια κατεύθυνση που οδηγεί μονάχα προς τα εμπρός. Αυτή είναι η πυξίδα μας και κλειδί της επιτυχίας η αφοσίωση και η εργατικότητα, όπως τόνισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάναμε, λοιπόν, την αυτοκριτική μας και προχωρούμε ακόμα πιο δυναμικά, εναντίον των προβλημάτων, που είναι οι αληθινοί μας αντίπαλοι, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε να αποκτήσουν πραγματικό νόημα και να αφήσουν ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, οικοδομώντας παράλληλα την ισχυρή Ελλάδα του 2027.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε, έσοδα 300 εκατομμυρίων ευρώ από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια θα κατευθυνθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε την έμφαση που δίνεται στην αύξηση των ονομαστικών μισθών, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αναβάθμιση της υγείας και στην τόνωση της οικονομίας, ώστε η ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται.

Αναφορικά με το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Όμως και εδώ προσπαθούμε να μειώσουμε την τιμή στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και στα τρόφιμα.

Ήδη, τον Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την ίδια στιγμή που το κράτος, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, θέλει να εξασφαλίσει μια αγορά η οποία δουλεύει ανταγωνιστικά και θα εξαλείψει ολιγοπωλιακά φαινόμενα ή φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Με λίγα λόγια, ενεργούμε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να μη διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με την κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια, η οποία επιβεβαιώθηκε στις 9 του περασμένου Ιουνίου, αφού η ΝΔ συνεχίζει να αθροίζει στην εκλογική της δύναμη τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό, η προτροπή μου προς όλα τα κομματικά στελέχη είναι να αφήσουμε στην άκρη το... αυτομαστίγωμα και να πιάσουμε δουλειά, προκειμένου η Ελλάδα να πορευτεί σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Ακριβώς όπως ανέφερε το προεκλογικό μας σύνθημα, στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023. Γιατί, σε τελική ανάλυση, εκείνο που έχει σημασία, είναι μονάχα η αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με αυτήν αξιολογούμαστε και κρινόμαστε όλες και όλοι! Εκείνο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ωστόσο, είναι ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να δώσει προοπτική στους πολίτες. «Μαζί στα καλύτερα», λοιπόν, όπως εύστοχα σημείωσε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.