(Άρθρο): "Κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα, όχι για τις προθέσεις μας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Grtimes.gr", που δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2024

"Κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα, όχι για τις προθέσεις μας"

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έστειλαν συγκεκριμένα μηνύματα στην κυβέρνηση τα οποία έχουν αποκωδικοποιηθεί. Το μαρτυρούν οι πολιτικές που υλοποιούνται σε επίπεδο καθημερινότητας, όσο και οι αλλαγές που έγιναν στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Προφανώς, στα χρόνια που έχουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας δεν τα έχουμε κάνει όλα τέλεια, όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Πρωθυπουργός έχει το θάρρος να κοιτάζει κατάματα τις αδυναμίες και να φροντίζει να τις ξεπερνά, πατώντας γκάζι στην υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής μας πολιτικής.
Το συμπέρασμα των ευρωεκλογών, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να ακούσουμε τα παράπονα των συμπολιτών μας και να διορθώσουμε αστοχίες και παραλείψεις την τριετία που ακολουθεί. Δεν παραβλέπω ότι το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης δεν ήταν το επιθυμητό. Παρόλα αυτά, δεν κλείνω τα μάτια στο γεγονός ότι η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξή μας πρώτη δύναμη στην κάλπη και με πολιτική ισχύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πατρίδα μας ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε την αταλάντευτη πορεία μας, εφαρμόζοντας δυναμικές πολιτικές που φιλοδοξούμε να αφήσουν ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, οικοδομώντας παράλληλα την ισχυρή Ελλάδα του 2027.
Ήδη, προς αυτήν την κατεύθυνση, έσοδα 300 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονται από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια, θα κατευθυνθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε την έμφαση που δίνεται στην αύξηση των ονομαστικών μισθών, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αναβάθμιση της υγείας και στην τόνωση της οικονομίας, ώστε η ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται.
Ασφαλώς, το μείζον ζήτημα της ακρίβειας είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Όμως και εδώ προσπαθούμε να μειώσουμε την τιμή στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και στα τρόφιμα. Ήδη, τον Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την ίδια στιγμή που το κράτος, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, θέλει να εξασφαλίσει μια αγορά η οποία δουλεύει ανταγωνιστικά και θα εξαλείψει ολιγοπωλιακά φαινόμενα ή φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Παράλληλα, δείχνουμε έμπρακτη στήριξη στους αγρότες, ακούγοντας τα αιτήματά τους και αντιμετωπίζοντας δομικά ζητήματα σχετικά με το κόστος παραγωγής. Στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε εκτενής αναφορά στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου που έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση, καθώς παρατείνεται το πρόγραμμα «Γαία», εφαρμόζεται ο πιο δίκαιος μηχανισμός επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των φυτοφαρμάκων.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, πορευόμενοι «μαζί στα καλύτερα». Σε τελική ανάλυση τα «καλύτερα» περιμένουν οι συμπολίτες μας από εμάς με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και του επιπέδου διαβίωσής τους και εμείς, ως κυβέρνηση, κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα και όχι για τις προθέσεις μας!