(Άρθρο): "Το μόνο που μετράει είναι η αποτελεσματικότητα"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "ToManifesto.gr", που δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2024.

"Το μόνο που μετράει είναι η αποτελεσματικότητα"

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν το επιθυμητό. Περάσαμε κάτω από τον πήχη που έθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό οφείλει να μας προβληματίσει. Όχι με όρους αυτομαστιγώματος, αλλά πρωτίστως ως αφετηρία για να πορευτούμε την επόμενη τριετία με μεγαλύτερη προσήλωση στην υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισαν οι συμπολίτες μας πριν ένα χρόνο.
Οφείλουμε και πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο τολμηρά στις μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν στην πράξη την καθημερινότητα μας και θα περιορίσουν την αιμορραγία που προκαλεί στα νοικοκυριά η ακρίβεια, που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Προφανώς, σκοπός δεν είναι μόνο να μιλάμε για μείωση του πληθωρισμού αλλά για μείωση των τιμών στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και ειδικά στα τρόφιμα. Γι' αυτό, βρισκόμαστε στο σημείο που οι παρεμβάσεις μας πρέπει να αρχίσουν να φέρνουν αποτελέσματα. Άλλωστε, όπως ισχύει στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, το μόνο που μετράει είναι η αποτελεσματικότητα. Από αυτήν κρινόμαστε όλες και όλοι!
Ήδη, τον Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την ίδια στιγμή που το κράτος, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, θέλει να εξασφαλίσει μια αγορά η οποία δουλεύει ανταγωνιστικά και θα εξαλείψει ολιγοπωλιακά φαινόμενα ή φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Ωστόσο, για να μην χάσουμε την επαφή με την κοινωνία, πέραν της ακρίβειας, οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα και σε άλλα ζητήματα, αφού δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι στις ευρωεκλογές δεν μας στήριξαν με την ψήφο τους περίπου 750.000 συμπατριώτες μας, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις ηλικίες, που μας εμπιστεύθηκαν στις εθνικές εκλογές του 2023.
Όταν, για παράδειγμα, τον Ιούνιο του 2023 ψήφισε ΝΔ το 43,3% των αγροτών και τον Ιούνιο του 2024 μόλις το 28,1%, σημαίνει ότι πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά τι κάναμε λάθος με τους ανθρώπους του συγκεκριμένου κλάδου. Όταν στους νέους χάσαμε 17 μονάδες, στους ελεύθερους επαγγελματίες 16 μονάδες, στους συνταξιούχους 11 μονάδες και στη μεσαία τάξη άλλες 12, πρέπει να επανεξετάσουμε πολιτικές και συμπεριφορές, που προβλημάτισαν την κοινωνία.
Η αρχή έγινε με τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, που δείχνουν ότι το μήνυμα ελήφθη! Και δεν είναι άλλο από το να συνεχίσουμε την πορεία μας με περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια πορεία με κατεύθυνση μόνο μπροστά. Αυτή είναι η πυξίδα μας και κλειδί της επιτυχίας η αφοσίωση και η εργατικότητα!
Προχωρούμε, λοιπόν, ακόμα πιο δυναμικά, εναντίον των προβλημάτων, που είναι οι αληθινοί μας αντίπαλοι, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε να αποκτήσουν πραγματικό νόημα και να αφήσουν ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, οικοδομώντας παράλληλα την ισχυρή Ελλάδα του 2027. Μαζί στα καλύτερα!