(Άρθρο): "Ας αφήσουμε στην άκρη το αυτομαστίγωμα και ας πιάσουμε δουλειά"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Η εβδομαδιαία", που δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2024.

"Ας αφήσουμε στην άκρη το αυτομαστίγωμα και ας πιάσουμε δουλειά"

Όταν τον Ιούνιο του 2023 ψήφισε ΝΔ το 43,3% των αγροτών και τον Ιούνιο του 2024 μας εμπιστεύθηκε μόλις το 28,1% του ίδιου κλάδου, σημαίνει ότι πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά τι κάναμε λάθος. Όταν, συγκριτικά με πέρυσι, στους νέους χάσαμε 17 μονάδες, στους ελεύθερους επαγγελματίες 16 μονάδες, στους συνταξιούχους 11 μονάδες και στη μεσαία τάξη άλλες 12, πρέπει να επανεξετάσουμε πολιτικές και συμπεριφορές, που προβλημάτισαν την κοινωνία.
Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά πριν διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί με την κοινωνία τα τελευταία 5 χρόνια. Μια σχέση που επιβεβαιώθηκε στις 9 Ιουνίου, αφού η ΝΔ συνεχίζει να αθροίζει στην εκλογική της δύναμη τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Γι' αυτό, ας αφήσουμε στην άκρη το... αυτομαστίγωμα και ας πιάσουμε δουλειά, προκειμένου η Ελλάδα να πορευτεί σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Ακριβώς όπως ανέφερε το προεκλογικό μας σύνθημα, πέρυσι τέτοια εποχή. Γιατί, σε τελική ανάλυση, εκείνο που έχει σημασία, είναι μονάχα η αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα με αυτήν αξιολογούμαστε και κρινόμαστε όλες και όλοι!
Η αρχή έγινε με τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, που δείχνουν ότι το μήνυμα ελήφθη! Και δεν είναι άλλο από το να συνεχίσουμε την πορεία μας με περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια κατεύθυνση που οδηγεί μονάχα προς τα εμπρός. Αυτή είναι η πυξίδα μας και κλειδί της επιτυχίας η αφοσίωση και η εργατικότητα, όπως τόνισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προχωρούμε, λοιπόν, ακόμα πιο δυναμικά, εναντίον των προβλημάτων, που είναι οι αληθινοί μας αντίπαλοι, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε να αποκτήσουν πραγματικό νόημα και να αφήσουν ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, οικοδομώντας παράλληλα την ισχυρή Ελλάδα του 2027.
Ήδη, όπως ανακοινώθηκε, έσοδα 300 εκατομμυρίων ευρώ από την έκτακτη εισφορά στα διυλιστήρια θα κατευθυνθούν σε ευάλωτους και συνταξιούχους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε την έμφαση που δίνεται στην αύξηση των ονομαστικών μισθών, στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αναβάθμιση της υγείας και στην τόνωση της οικονομίας, ώστε η ανεργία να συνεχίσει να μειώνεται.
Αναφορικά με το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, είναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Όμως και εδώ προσπαθούμε να μειώσουμε την τιμή στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή, ειδικά στο σούπερ μάρκετ και στα τρόφιμα. Ήδη, τον Μάιο είχαμε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την ίδια στιγμή που το κράτος, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, θέλει να εξασφαλίσει μια αγορά η οποία δουλεύει ανταγωνιστικά και θα εξαλείψει ολιγοπωλιακά φαινόμενα ή φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Τέλος, σχετικά με την προοπτική που μόνο η ΝΔ μπορεί να δώσει στους πολίτες, θα επικαλεστώ την πρόσφατη αναφορά του Πρωθυπουργού, που τη συνόψισε στη φράση: «Μαζί στα καλύτερα».