(Άρθρο): "Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για την Ελλάδα της επόμενης πενταετίας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "ThePresident.gr", που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2024

"Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για την Ελλάδα της επόμενης πενταετίας"

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία και αυτό αφορά, φυσικά, και την πατρίδα μας, αφού η υιοθέτηση και υλοποίηση των κατάλληλων πολιτικών θα επιτρέψει να κάνουμε το απαιτούμενο άλμα προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη.

Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε τον παραπάνω στόχο είναι η Ελλάδα να απολαμβάνει τα οφέλη της πολιτικής σταθερότητας που διαθέτει σήμερα, συνθήκη που μόνο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούν να εξασφαλίσουν. Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε από τους συμπολίτες μας να δείξουν με την ψήφο τους την απόφασή τους να μην αλλάξουν οι βασικοί κομματικοί συσχετισμοί, γεγονός που θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να συνεχίσουμε την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Γι' αυτό, δεν θα κουραστώ να επισημαίνω ότι στις 9 Ιουνίου αναμετρώνται δυο διαφορετικές φιλοσοφίες. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα της χώρας και προτάξαμε μια μεταρρυθμιστική ατζέντα για να τα ξεπεράσουμε. Και το πράττουμε λέγοντας πάντα την αλήθεια στους πολίτες, αφού όλες οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της εθνικής μας οικονομίας. Από την άλλη πλευρά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να ξαναριζώσουν στη χώρα τον λαϊκισμό, επιστρέφοντας στις χειρότερες ημέρες του παρελθόντος τους, υποσχόμενοι νέα... λεφτόδεντρα. Τα πρόσωπα άλλαξαν, ωστόσο η τοξικότητα και το ψέμα τους παραμένει το ίδιο. Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές... Οι πραγματικές λύσεις, για να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, δεν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, αλλά η αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος, που επιτυγχάνονται μέσα από τον περιορισμό της ανεργίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη βελτίωση της παραγωγικότητας της οικονομίας, ώστε οι εργαζόμενοι να αμείβονται περισσότερο.

Σε έναν κόσμο, λοιπόν, που αλλάζει, η Ελλάδα πρέπει να γίνει πρωταγωνίστρια, ούσα η μοναδική εγχώρια πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ελληνική πολιτική παρουσία στην Ευρώπη την επόμενη ημέρα. Υπό αυτό το πρίσμα, οφείλουμε να συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές και να μην τις αντιμετωπίσουμε με αδιαφορία ή... χαλαρότητα επειδή ψηφίσαμε για κυβέρνηση πριν ένα χρόνο. Κατανοώ την κόπωση, όμως στις 9 Ιουνίου επιλέγουμε ποιό κόμμα, ποιοι ευρωβουλευτές και ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θέλουμε να μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Και αυτό, διότι τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ανέφερα στην εισαγωγή μου, θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Το αν θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό αμυντικό ταμείο, που θα χρηματοδοτεί επενδύσεις σε μια αντιπυραυλική ευρωπαϊκή άμυνα, το πώς θα συνεχίσουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, είναι θέματα που δεν πρέπει να προσεγγίσουμε ελαφρά την καρδία. Απεναντίας, έχει σημασία να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία, ως τη μόνη μεγάλη μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας.