(Άρθρο): "Στις 9 Ιουνίου αναμετρώνται ο ρεαλισμός με τις ανέφικτες υποσχέσεις"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Thesstoday.gr", που δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2024

"Στις 9 Ιουνίου αναμετρώνται ο ρεαλισμός με τις ανέφικτες υποσχέσεις"

Στις 9 Ιουνίου αναμετρώνται δυο διαφορετικές φιλοσοφίες. Από τη μια βρίσκεται η δική μας που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της το ρεαλισμό. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα της χώρας και προτάξαμε μια μεταρρυθμιστική ατζέντα για να τα ξεπεράσουμε. Και το πράττουμε λέγοντας πάντα την αλήθεια στους πολίτες, αφού όλες οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της εθνικής μας οικονομίας. Από την άλλη πλευρά συντάσσονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επιχειρούν να ξαναριζώσουν στη χώρα τον λαϊκισμό, επιστρέφοντας στις χειρότερες ημέρες του παρελθόντος τους, υποσχόμενα νέα... λεφτόδεντρα. Τα πρόσωπα άλλαξαν, ωστόσο η τοξικότητα και το ψέμα τους παραμένει το ίδιο.
Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές... Το πάθημα έγινε μάθημα για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι πραγματικές λύσεις, για να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, δεν είναι οι εύκολες και ανέφικτες υποσχέσεις, αλλά η αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος, που επιτυγχάνονται μέσα από τον περιορισμό της ανεργίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη βελτίωση της παραγωγικότητας της οικονομίας, ώστε οι εργαζόμενοι να αμείβονται περισσότερο. Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής και σίγουρος δρόμος προς την ατομική και συλλογική ευημερία.

Την ίδια στιγμή, οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν ότι ζούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς, και μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια, αφού είναι η μοναδική εγχώρια πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ελληνική πολιτική παρουσία στην Ευρώπη την επόμενη ημέρα. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι αυτονόητη και δυναμική και σε καμία περίπτωση να μην τις αντιμετωπίσουμε με αδιαφορία ή... χαλαρότητα επειδή ψηφίσαμε για κυβέρνηση πριν ένα χρόνο.
Κατανοώ την κόπωση που μπορεί να υπάρχει, δεδομένου ότι μεσολάβησαν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως στις ευρωκάλπες του Ιουνίου επιλέγουμε ποιό κόμμα, ποιοι ευρωβουλευτές και ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θέλουμε να μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Και αυτό, διότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Το αν θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης, αν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό αμυντικό ταμείο, που θα χρηματοδοτεί επενδύσεις σε μια αντιπυραυλική ευρωπαϊκή άμυνα, το πώς θα συνεχίσουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, είναι θέματα βαρύνουσας σημασίας, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσεγγίσουμε ελαφρά την καρδία. Απεναντίας, έχει σημασία να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία, ως τη μόνη μεγάλη μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας.
Άρα, γίνεται κατανοητό, ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές μπορούν να λειτουργήσουν ως ο βατήρας που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το απαιτούμενο άλμα προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη. Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε τον παραπάνω στόχο είναι η Ελλάδα να απολαμβάνει τα οφέλη της πολιτικής σταθερότητας που διαθέτει σήμερα, συνθήκη που μόνο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούν να εξασφαλίσουν.
Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε από τους συμπολίτες μας να δείξουν με την ψήφο τους την αποφασιστικότητά τους να μην αλλάξουν οι βασικοί κομματικοί συσχετισμοί, γεγονός που θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να συνεχίσουμε την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.