(Άρθρο): "Με τη ΝΔ σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Karfitsa.gr", που δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2024

"Με τη ΝΔ σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη"

Στις ημέρες που απομένουν μέχρι το άνοιγμα της ευρωκάλπης, η ΝΔ πορεύεται με σύνθημα "σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη". Σε πέντε λέξεις συνοψίζουμε την πολιτική μας σκέψη, αφού το ζητούμενο της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας, όπως έχει περιγράψει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η πολυεπίπεδη σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι σχετικοί δείκτες είναι ικανοποιητικοί και τα δείγματα γραφής εξαιρετικά, αρκεί να αναλογιστούμε ότι μεταξύ 2019 και 2023 η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό 41,3% έναντι 1% που ήταν ο μέσος όρος της Ευρωζώνης. Την ίδια στιγμή το ΕΣΠΑ 2014-2020 παρουσιάζει ποσοστό απορρόφησης 97% και απομένει η δήλωση δαπανών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, προκειμένου να πετύχουμε την πλήρη, 100% απορρόφηση των πόρων. Συνδυαστικά, από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα εξασφάλισε τους περισσότερους πόρους μεταξύ των "27" σε σχέση με τον πληθυσμό. Αντίστοιχα οι διαθέσιμοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα μας διαμορφώνονται στο 19,66% του ΑΕΠ, ποσοστό που είναι το υψηλότερο μεταξύ των "27". Όσον αφορά στους πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027, ανέρχονται στα 26,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το πρώτο μεταξύ των "27" που εγκρίθηκε από την Ε.Ε. Σύμφωνα, δε, με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό απορρόφησης κονδυλίων της χώρας μας από το πρόγραμμα είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη, με μεγάλη διαφορά από το μέσο όρο.
Παραθέτω τα παραπάνω στοιχεία για να καταδείξω τη βαρύνουσα σημασία που έχει για την πατρίδα μας να παραμείνει στην τροχιά προόδου που έχει χαράξει από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα. Και αυτό συνεπάγεται την αποφυγή των πειραματισμών στην κάλπη. Είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος ώστε το 2027 να έχουμε πετύχει, όπως έχουμε δεσμευθεί άλλωστε, ο μέσος μισθός να ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ.
Άρα, όσο πλησιάζουμε προς την 9η Ιουνίου, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες και όλους ότι η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση δεν προσφέρεται για αδράνεια, αποχή ή ψήφους διαμαρτυρίας. Αντίθετα, χρειάζονται συσπείρωση, συστράτευση και συμμετοχή, ωριμότητα και ευθύνη, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Και αυτό, γιατί θετικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ στην κάλπη, θα κρατήσει την Ελλάδα σταθερή και ασφαλή σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, δίνοντας συνέχεια στην τεράστια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αυτήν που αναγνωρίζουν και αποδέχονται κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. "Κάνατε την Ελλάδα υπερήφανη. Ανεκτίμητη η συνεισφορά σας στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα πυλώνας της διεθνούς κοινότητας του ΝΑΤΟ και της συλλογικής ασφάλειας", τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό, στο 15ο συνέδριο του κόμματός μας, σημειώνοντας ότι "υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα είναι στην αιχμή της οικονομικής ανάπτυξης". Πρόκειται για ένα επίτευγμα που δεν πρέπει να το λησμονούμε, να το υποτιμούμε ή να το παραβλέπουμε.