(Άρθρο): "Οι ευρωεκλογές ως μήνυμα συνέχειας και συνέπειας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "TheOpinion.gr", που δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2024

"Οι ευρωεκλογές ως μήνυμα συνέχειας και συνέπειας"

Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου με σύνθημα "σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη". Δεν πρόκειται για ένα κοινότυπο προεκλογικό σύνθημα που μοναδικός του σκοπός είναι να προσελκύσει το εκλογικό σώμα, αλλά για τη σύνοψη της πολιτικής μας σκέψης, αφού το ζητούμενο της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας, όπως έχει περιγράψει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η πολυεπίπεδη σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα δυο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην τροχιά προόδου που έχει χαράξει από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα. Και αυτό σημαίνει να αποφύγουμε τους πειραματισμούς στην κάλπη. Είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος ώστε το 2027 να έχουμε πετύχει, όπως έχουμε δεσμευθεί άλλωστε, ο μέσος μισθός να ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ.
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να δυναμώσει η εθνική μας φωνή στις Βρυξέλλες και αυτό μπορεί να το επιτύχει μόνο η Νέα Δημοκρατίας, καθώς έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι διαθέτει την εμπειρία, το σχέδιο και την ικανότητα να διεκδικήσει περισσότερους πόρους για τους αγρότες, να πρωταγωνιστήσει στη δυναμική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην καλλιέργεια μιας ανταγωνιστικής οικονομίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο προς όφελος των πολιτών.
Πρόκειται για τρία πεδία στα οποία η ΝΔ έχει τη δύναμη να προωθήσει τις εθνικές μας θέσεις, αφού την τελευταία πενταετία η χώρα άντλησε περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, πέτυχε τα ελληνικά σύνορα να λογίζονται ως ευρωπαϊκά και συν τοις άλλοις έχει καταθέσει 11 προτάσεις για μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Με λίγα λόγια, μιλούν οι πράξεις μας! Και υπό αυτό το πρίσμα προσδοκούμε το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης να στείλει μήνυμα συνέχειας και συνέπειας εντός και εκτός συνόρων, δίχως να αμφισβητεί τους πολιτικούς συσχετισμούς, βάζοντας... φρένο στα σχέδια της αντιπολίτευσης να ανατρέψει όσα έχουμε πετύχει με κόπο και σκληρή δουλειά την τελευταία πενταετία.
Γι' αυτό, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου δεν προσφέρονται για αδράνεια, αποχή ή ψήφους διαμαρτυρίας. Χρειάζονται συσπείρωση, συστράτευση και συμμετοχή, ωριμότητα και ευθύνη, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Θετικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ στην κάλπη, θα κρατήσει την Ελλάδα σταθερή και ασφαλή σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, δίνοντας συνέχεια στην τεράστια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη. Καμία επιμέρους διαφωνία δεν πρέπει να οδηγήσει σε συνολική απόρριψη του κυβερνητικού σχεδίου που υλοποιείται, κανένα παράπονο δεν έχει την ίδια βαρύτητα με τη συλλογική πρόοδο που καταγράφουμε ως χώρα, την οποία όλοι αναγνωρίζουν και αποδέχονται. "Κάνατε την Ελλάδα υπερήφανη. Ανεκτίμητη η συνεισφορά σας στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα πυλώνας της διεθνούς κοινότητας του ΝΑΤΟ και της συλλογικής ασφάλειας", τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό, στο 15ο συνέδριο του κόμματός μας, σημειώνοντας ότι "υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα είναι στην αιχμή της οικονομικής ανάπτυξης". Πρόκειται για ένα επίτευγμα που δεν πρέπει να το λησμονούμε, να το υποτιμούμε ή να το παραβλέπουμε.