(Άρθρο): "Οι ευρωεκλογές είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τις παίρνουμε αψήφιστα"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Makthes.gr", που δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2024

"Οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τις παίρνουμε αψήφιστα"

Οι ευρωεκλογές είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τις παίρνουμε αψήφιστα και σαφώς έχουν και εθνικό πρόσημο. Είναι μια εθνική κάλπη, από την οποία οπωσδήποτε θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα, όσον αφορά στους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Υπό αυτό το πρίσμα καλούμε τους συμπολίτες μας να αξιολογήσουν το παραγόμενο κυβερνητικό έργο και με την ψήφο τους να αποφασίσουν ποιό κόμμα μπορεί να υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα το οποίο, κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, μιλά και εστιάζει στη σημασία που έχει μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Δικαιωματικά, διότι η πατρίδα μας ήταν η πιο ωφελημένη από το Ταμείο Ανάκαμψης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αρκεί να αναλογιστούμε ότι 36 δισεκατομμύρια ευρώ δαπανούνται σε δράσεις που αγγίζουν όλους τους τομείς της πολιτικής. Ως Κυβέρνηση θέλουμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην προκοπή και αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους σε αυτήν την κατεύθυνση.
Παράλληλα, στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας παρέχουμε υπηρεσίες με ποιότητα και με αξιοπρέπεια, κάνοντας βήματα προόδου στο Εθνικό Σύστημα υγείας, ενώ με αποτελεσματικές πολιτικές θωρακίζουμε τα σύνορά μας στον Έβρο, επιτηρούμε τα θαλάσσια σύνορα και δεν επιτρέπουμε στους διακινητές να καθορίζουν ποιοί θα μπαίνουν στη χώρα μας.
Πλέον η Ελλάδα ανέκτησε το κύρος της στην Ευρώπη και αυτό μας επιτρέπει να ασκούμε πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης και στα Βαλκάνια. Οπότε, εύλογα τίθεται το ερώτημα: Ποιός θέλετε να διαπραγματευτεί την επόμενη ημέρα της Ελλάδα στην Ευρώπη; Η απάντηση θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδας μας. Γι' αυτό, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι χρειάζονται συσπείρωση, συστράτευση και συμμετοχή, ωριμότητα και ευθύνη, ρεαλισμός και αποφασιστικότητας. Και αυτό, γιατί θετικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ στην κάλπη, θα κρατήσει την Ελλάδα σταθερή και ασφαλή σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, δίνοντας συνέχεια στην τεράστια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Καμία επιμέρους διαφωνία δεν πρέπει να οδηγήσει σε συνολική απόρριψη του κυβερνητικού σχεδίου που υλοποιείται, κανένα παράπονο δεν έχει την ίδια βαρύτητα με τη συλλογική πρόοδο που καταγράφουμε ως χώρα, την οποία όλοι αναγνωρίζουν και αποδέχονται. "Κάνατε την Ελλάδα υπερήφανη. Ανεκτίμητη η συνεισφορά σας στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα πυλώνας της διεθνούς κοινότητας του ΝΑΤΟ και της συλλογικής ασφάλειας", τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό, στο 15ο συνέδριο του κόμματός μας, σημειώνοντας ότι "υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα είναι στην αιχμή της οικονομικής ανάπτυξης". Πρόκειται για ένα επίτευγμα που δεν πρέπει να το λησμονούμε, να το υποτιμούμε ή να το παραβλέπουμε.