(Άρθρο): "Η ΝΔ εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "ThePresident.gr", που δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου2024

"H Ν.Δ. εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας"

Όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Ζαππείου Μεγάρου, το 15ο Συνέδριο μας έδωσε την ευκαιρία να αναβαπτιστούμε στις ιδρυτικές μας αρχές. Και μελετώντας τη νέα εποχή, να χαράξουμε την πορεία μας προς το μέλλον. Οι συζητήσεις που οργανώθηκαν, στη διάρκεια των τριήμερων εργασιών, εμπλούτισαν τις πολιτικές μας με προτάσεις ουσίας για όλες τις πτυχές της κυβερνητικής και κομματικής λειτουργίας: από την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο, μέχρι την εθνική άμυνα, την καθημερινότητα, την ασφάλεια και το μεταναστευτικό. Άλλωστε, έτσι πρέπει να λειτουργεί ένα σύγχρονο κόμμα, πάντα με σχέδιο και επιμονή.
Όμως, από το 15ο Συνέδριο δεν μένουν μόνο τα συμπεράσματα, αλλά και ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε ως παράταξη μέχρι τις ευρωεκλογές. Στις τοποθετήσεις του ο Πρωθυπουργός τόνισε πως όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ, τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη ημέρα, ώστε να πετύχουμε ως Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις ζωές όλων μας.
Παράλληλα, ένα θετικό αποτέλεσμα στην κάλπη θα κρατήσει την πατρίδα μας σταθερή και ασφαλή μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, δίνοντας συνέχεια στην τεράστια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και για να το πω πιο απλά, δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι ευρωεκλογές να θέσουν σε κίνδυνο όσα κατακτήσαμε από το 2019 έως σήμερα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε αυτονόητο. Γι' αυτό, σημειώνουμε σε κάθε ευκαιρία ότι καμία επιμέρους διαφωνία δεν γίνεται να οδηγεί σε συνολική απόρριψη και κανένα μικρό παράπονο δεν έχει την ίδια βαρύτητα με μια μεγάλη συλλογική πρόοδο που αναγνωρίζουν και αποδέχονται όλοι. "Κάνατε την Ελλάδα υπερήφανη. Ανεκτίμητη η συνεισφορά σας στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα πυλώνας της διεθνούς κοινότητας, του ΝΑΤΟ και της συλλογικής ασφάλειας", τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι "υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα είναι στην αιχμή της οικονομικής ανάπτυξης".
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάρτιν Βέμπερ, ο οποίος απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: "Είσαι μια από τις πιο δυνατές φωνές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Χαίρεις σεβασμού από τη διεθνή κοινότητα. Αποκατέστησες την εμπιστοσύνη σε μια ισχυρή Ελλάδα, τόσο στην Ευρώπη και, κυρίως, στους Έλληνες πολίτες".
Οι παραπάνω αναφορές αποδεικνύουν ότι το κλειδί για τον μετασχηματισμό της Ελλάδας είναι η ηγεσία. Άρα, ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημαίνει "ναι" στη σιγουριά και στην πρόοδο της πατρίδας.
Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα στελέχη του κόμματος, μιλούμε με ειλικρίνεια στους συμπολίτες μας για το έργο που γίνεται και για αυτό που έχει δρομολογηθεί. Με το κεφάλι χαμηλά και τους στόχους ψηλά, προτάσσοντας τις μεταρρυθμίσεις που αποδίδουν και τις μικρές μα σημαντικές νίκες που έχουμε πετύχει και τις τεκμηριώνουν. Με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα!