(Απογευματινή): «Διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή για όλους»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Απογευματινή», που δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2023.

«Διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή για όλους»

Η ισχυρή εντολή του 41% που μας έδωσε ο ελληνικός λαός στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου ήταν σαφής! Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει οριστικά τις εκκρεμότητες με το χθες και να συγκλίνει με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, βαδίζοντας στους δρόμους της σταθερότητας, της προόδου και της ευημερίας. Από το να "γίνουμε Ευρώπη" να περάσει ουσιαστικά και πρακτικά στο "είμαστε Ευρώπη", κάτι που ήδη αποτυπώνεται στους ποιοτικούς δείκτες του προϋπολογισμού του 2024.
Από 1ης Ιανουαρίου αυξάνονται περαιτέρω μισθοί, συντάξεις και παροχές σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας που καθορίζουν την ποιότητα ζωής μας. Επίσης, η πρόσφατη ανακοίνωση αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch, αποτέλεσε μια μεγάλη εθνική επιτυχία, διότι σήμανε το τέλος της μνημονιακής περιόδου μετά από 13 δύσκολα χρόνια γεμάτα θυσίες και κόπους των συμπατριωτών μας. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση, δεν λειτουργεί μονάχα ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, αλλά πιστοποιεί πως πλέον πατά γερά στα πόδια της και αυτό είναι ολοφάνερο. Ήδη "τρέχει" με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καταγράφει ρεκόρ άμεσων επενδύσεων. Την ίδια στιγμή, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ξεχωρίζουν η μείωση της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα, το πρωτογενές πλεόνασμα που ξεπέρασε τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και η μείωση του δημόσιου χρέους ως προς το ΑΕΠ της χώρας.
Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να ασκήσουμε αναπτυξιακή πολιτική που να συνδυάζει τη δημοσιονομική σοβαρότητα με την κοινωνική ευαισθησία. Στο πλαίσιο αυτό, τη νέα χρονιά συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, αυξάνοντας τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, αυξάνοντας τις συντάξεις κατά 3% για δεύτερη συνεχή χρονιά, αυξάνοντας το αφορολόγητο 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά και επεκτείνοντας το επίδομα μητρότητας στους 9 μήνες για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.
Επιπρόσθετα, μονιμοποιούμε την απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από τη φαρμακευτική δαπάνη, καταργούμε τη μείωση 30% επί των συντάξεων για τους απασχολούμενους συνταξιούχους και ξεπαγώνουμε τις τριετίες για τους μισθωτούς.
Είναι παρεμβάσεις με θετικό αντίκρισμα στις ζωές των συμπατριωτών μας, καθώς με γενναίες μεταρρυθμίσεις συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με όλους, για όλους!
Σε τελική ανάλυση, ωφέλιμη πολιτική είναι η χρήσιμη και όχι η αρεστή. Εκείνη που έχει την τόλμη να λέει την αλήθεια, διότι τα πρόσωπα που την εκφράζουν αναγνωρίζουν πως μόνο τότε υπηρετεί την πατριωτική ευθύνη. Η Νέα Δημοκρατία ασκεί πολιτικές αυτής της ποιότητας και αυτού του επιπέδου, με τους συμπατριώτες μας να της δίνουν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης για μια δεύτερη συνεχόμενη παραγωγική κυβερνητική θητεία.