(Άρθρο): «Στην 87η ΔΕΘ αντανακλάται ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Myportal.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

«Στην 87η ΔΕΘ αντανακλάται ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας»

Την τελευταία τετραετία η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι καθοριστικών εξελίξεων, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την ουσία, την ψυχολογία, την εικόνα και τις προοπτικές της.
Η ευρεία αναπτυξιακή παρέμβαση που υλοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται στα αναπτυξιακά σχέδια των τριών περιφερειακών ενοτήτων και που όμοια της δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά, με περισσότερα από 1000 έργα για την Κεντρική Μακεδονία του 2030, περισσότερα από 360 έργα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περισσότερα από 30 έργα που αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη και περισσότερα από 380 έργα για τη Δυτική Μακεδονία, εκσυγχρονίζουν το παραγωγικό πρότυπο.
Παράλληλα, δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή, αναβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης, ανάκαμψης και ανάδειξης της ρεαλιστικής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας για υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη.
Στη συντεταγμένη προσπάθεια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εντάξουμε την πατρίδα μας στις δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης, χτίζοντας ένα μέλλον ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα ανοίξει τις πύλες τις στις αρχές Σεπτεμβρίου, λειτουργεί και φέτος ως ισχυρός βραχίονας ανάπτυξης διακρατικών επαφών, συνεργασιών και συνεργειών.
Στην 87η διοργάνωση της Δ.Ε.Θ. αντανακλάται ο έντονος δυναμισμός που αναπτύσσουν η Μακεδονία και η Θράκη, η νέα εξωστρεφής επιχειρηματική ταυτότητα που αποκτούν, η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η μείωση της ανεργίας, η προσέλκυση τουρισμού και η δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών. Η ευτυχής χρονική συγκυρία συμπίπτει με την αταλάντευτη επιδίωξη της Κυβέρνησης η Βόρεια Ελλάδα να καταστεί κέντρο επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και ανάπτυξης των Βαλκανίων.
Προς αυτήν την κατεύθυνση o θεσμός της Έκθεσης αναδεικνύει την ευρύτερη περιοχή σε επιχειρηματικό κόμβο, δικαιώνοντας το ιστορικό της παρελθόν και διαδραματίζοντας το ρόλο ενός ζωτικού αναπτυξιακού μοχλού για τη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας τόσο τον τοπικό όσο και τον περιφερειακό και διεθνή ρόλο του εθνικού εκθεσιακού μας φορέα. Η εξέλιξη αυτή επαναπροσδιορίζει τον ισχυρό ρόλο της ΔΕΘ για τη Μακεδονία και τη Θράκη, διατηρώντας το συμβολικό ειδικό βάρος που τη χαρακτηρίζει και συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενδυνάμωση του θεσμού μέσω της διεξαγωγής οικονομικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας.
Μαζί με τα 30+ μεγάλα έργα που συντελούνται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν (αεροδρόμιο Μακεδονία) και προχωρούν (Μετρό, λιμάνι) και σε συνδυασμό με την ανάπτυξης μιας δυναμικής επιχειρηματικής κοινότητας νέων τεχνολογιών στην πόλη, η Θεσσαλονίκη, αλλά και η Βόρεια Ελλάδα, ετοιμάζονται να ζήσουν ένα μέλλον διαφορετικό, καθώς εισέρχονται σε μια αναπτυξιακή τροχιά άνευ προηγουμένου.