(Άρθρο): «Η Ελλάδα του 2030 προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Politic.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023.

«Η Ελλάδα του 2030 προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά»

Από την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται προσηλωμένη στο δρόμο της ευθύνης και της συνέπειας. Προχωρά υπεύθυνα, αισιόδοξα, ρεαλιστικά, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, «χτίζοντας» πάνω στα ισχυρά θεμέλια που έχουμε ήδη βάλει από το 2019 έως σήμερα, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που ξεπροβάλλουν μπροστά της. Διότι ήρθε η ώρα η Ελλάδα να ανοίξει το βηματισμό της στο μέλλον και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί όπου μπορεί, θέλει και πρέπει να ανήκει.
Μοναδικός της αντίπαλος, όπως και όλων των βουλευτών που αποτελούμε την κοινοβουλευτική της ομάδα, είναι τα προβλήματα των πολιτών και προτεραιότητά μας η υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών που θα αποδίδουν οφέλη σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Ο στόχος μας είναι σαφής: στο τέλος της τετραετίας που διανύουμε, το 2027, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα όπου οι ατομικές φιλοδοξίες των συμπατριωτών μας θα συμβαδίζουν με τη συλλογική πρόοδο και η οικονομική ελευθερία θα συναντά την αλληλεγγύη.
Το περιέγραψα εύγλωττα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όταν δήλωσε ότι: «Είμαστε υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος, άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στο καθήκον για το οποίο μας εξουσιοδότησαν, να χτίσουμε την πατρίδα όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων, σε μια Ευρώπη ευημερούσα, μια Ελλάδα ισχυρή. Την Ελλάδα του 2030, μια χώρα η οποία θα προχωρά σταθερά, τολμηρά και πάντα μπροστά».
Το παραπάνω απόσπασμα είναι ο οδικός μας χάρτης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Περικλείει το πνεύμα της δεύτερης κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ξεκίνησε υπεύθυνα, αισιόδοξα, αλλά και ρεαλιστικά, καθώς προτεραιότητά μας είναι να χαρακτηριστική «αποτελεσματική» και να οδηγήσει τη χώρα στα μεγάλα άλματα που πρέπει να κάνει ώστε να καρπωθεί τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της.
Γι' αυτό, λοιπόν, σηκώσαμε μανίκια ώστε να υλοποιήσουμε τις κυβερνητικές μας εξαγγελίες και η Ελλάδα να γίνει πιο παραγωγική, πιο εξωστρεφή, πιο καινοτόμα. Προχωρούμε με μεταρρυθμιστική διάθεση, λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Κάπως έτσι, βρισκόμαστε στο σημείο που οι προεκλογικές εξαγγελίες μετουσιώνονται σε πράξεις και αποτελέσματα. Αυτά, δηλαδή, που έχουν αξία και μετρούν στη συνείδηση των πολιτών. Το είπα εξάλλου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός: «Το χειροπιαστό έργο και η ειλικρίνεια είναι τα υλικά με τα οποία οικοδομήθηκε αυτή η πολύ στέρεη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει πια με τους πολίτες. Και αυτή την πολύτιμη σχέση οφείλουμε να την διατηρήσουμε, οφείλουμε να την δυναμώνουμε, χωρίς προφανώς καμία έπαρση, χωρίς καμία αυταρέσκεια».
Άρα, είναι αδήριτη ανάγκη όλα τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου να καταστήσουν σαφές στους πολίτες, μέσω των πολιτικών που θα υλοποιήσουν, ότι δεν θα υποχωρήσουν ούτε σπιθαμή από την απαίτηση της κοινωνίας η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη χώρα.