(Άρθρο): «Χτίζοντας την πατρίδα όλων των Ελλήνων»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Politesoraiokastrou.gr», την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023.

«Χτίζοντας την πατρίδα όλων των Ελλήνων»

Ο πολιτικός χρόνος ξεκίνησε να μετρά και αποστολή της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και των αναγκαίων αλλαγών που επιβάλλεται να γίνουν στη δομή του Κράτους. Να περάσουμε, με λίγα λόγια, από τις προεκλογικές εξαγγελίες στην πολιτική των πράξεων και των αποδείξεων. Άλλωστε, σε τελική ανάλυση, μονάχα αυτές είναι που μετρούν στη συνείδηση των πολιτών και μόνο αυτές έχουν αξία.
Ως εκ τούτου είναι αδήριτη ανάγκη όλα τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου να υλοποιήσουν στοχευμένες πολιτικές οι οποίες δεν θα επιδέχονται παρερμηνείας και θα υλοποιούν την απαίτηση της κοινωνίας η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη χώρα.
Είμαστε, λοιπόν, στο σημείο που πρέπει να μιλήσει το έργο μας και να γίνουν δραστικές παρεμβάσεις και μεγάλες τομές. Στην Παιδεία, για παράδειγμα, να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Στη Δικαιοσύνη, να βελτιωθεί αισθητά ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων καθώς και η ποιότητά τους. Έχει, σημασία, δηλαδή, να ξεκινήσουμε από τα δύσκολα. Γι' αυτό άλλωστε μας ψήφισαν οι πολίτες, ζητώντας από εμάς η δεύτερη τετραετία να είναι των μεγάλων αλμάτων που πρέπει να κάνει η χώρα προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της.
Σε αυτήν τη διαδρομή της ευθύνης είναι σημαντικό να «χτίσουμε» πάνω στα θεμέλια που έχουμε ήδη βάλει και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που ξεπροβάλλουν μπροστά μας. Προχωρούμε υπεύθυνα, αισιόδοξα, ρεαλιστικά, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, ώστε η Ελλάδα να ανοίξει το βηματισμό της στο μέλλον και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί όπου μπορεί, θέλει και πρέπει να ανήκει.
Άλλωστε, μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών και προτεραιότητα μας η υλοποίηση πολιτικών που θα αποδίδουν οφέλη σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία και στην ανοιχτή οικονομία, σε ένα δίκαιο κράτος, σε μια κοινωνία αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας για την οποία πρέπει να συστρατεύονται τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές δυνάμεις. Ως εκ τούτου ο στόχος μας είναι σαφής: Στο τέλος της τετραετίας, το 2027, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα όπου οι ατομικές φιλοδοξίες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα θα συμβαδίζουν με τη συλλογική πρόοδο και η οικονομική ελευθερία θα συναντά την αλληλεγγύη.
Το περιέγραψε πολύ εύστοχα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου: «Είμαστε υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος, άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στο καθήκον για το οποίο μας εξουσιοδότησαν, να χτίσουμε την πατρίδα όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων, σε μια Ευρώπη ευημερούσα, μια Ελλάδα ισχυρή».