(Άρθρο): «Η φυγή της Ελλάδας προς τα εμπρός και η στέρεη σχέση εμπιστοσύνης ΝΔ-κοινωνίας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «ThePresident.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023.

«Η φυγή της Ελλάδας προς τα εμπρός και η στέρεη σχέση εμπιστοσύνης ΝΔ-κοινωνίας»

«Είμαστε υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος, άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στο καθήκον για το οποίο μας εξουσιοδότησαν, να χτίσουμε την πατρίδα όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων, σε μια Ευρώπη ευημερούσα, μια Ελλάδα ισχυρή. Την Ελλάδα του 2030, μια χώρα η οποία θα προχωρά σταθερά, τολμηρά και πάντα μπροστά». Το παραπάνω απόσπασμα από την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, περικλείει το πνεύμα της δεύτερης κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας.
Μιας θητείας η οποία ξεκίνησε υπεύθυνα, αισιόδοξα, αλλά και ρεαλιστικά, ώστε να χαρακτηριστεί «αποτελεσματική» και να οδηγήσει στα μεγάλα άλματα που πρέπει να κάνει η χώρα για να καρπωθεί τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της.
Η ισχυρή θετική ψήφος που έλαβαν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας ισοδυναμεί με μια καθαρή και συνάμα ρητή εντολή να προχωρήσουν με γοργό βηματισμό οι μεταρρυθμίσεις που δεν ολοκληρώθηκαν στην πρώτη τετραετία. Η φυγή προς τα εμπρός που ξεκίνησε την επομένη των εθνικών εκλογών του Ιουνίου δίνει έμφαση σε κομβικούς τομείς που επηρεάζουν την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας, όπως είναι η υγεία, η οικονομία, το ψηφιακό κράτος και η ασφάλεια της πατρίδας μας. Άλλωστε, μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών και μοναδική μας προτεραιότητα είναι η υλοποίηση πολιτικών που θα αποδίδουν οφέλη σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Υπό αυτό το πρίσμα δεν είναι υπερβολή ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές και έχουμε χρέος -αλλά και ύψιστη ευθύνη- να τις εκφράσουμε και να τις εκπληρώσουμε.
Σε κάθε περίπτωση όλοι συμφωνούμε ότι η ανάπτυξη είναι αυτή που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες, ενώ το κοινωνικό κράτος πρέπει να στηρίζεται σε γερά θεμέλια προκειμένου να υπηρετήσει την αποστολή του. Γι' αυτό σηκώσαμε μανίκια ώστε να υλοποιήσουμε τις κυβερνητικές μας εξαγγελίες για μια Ελλάδα πιο παραγωγική, πιο εξωστρεφή, πιο καινοτόμα.
Προχωρούμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά, με μεταρρυθμιστική διάθεση, λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Ως εκ τούτου βρισκόμαστε στο σημείο που οι προεκλογικές εξαγγελίες μετουσιώνονται σε πράξεις και αποτελέσματα. Αυτά, δηλαδή, που έχουν αξία και μετρούν στη συνείδηση των πολιτών. Άρα, είναι αδήριτη ανάγκη όλα τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου να καταστήσουν σαφές στους πολίτες, μέσω των πολιτικών που θα υλοποιήσουν, ότι δεν θα υποχωρήσουν ούτε σπιθαμή από την απαίτηση της κοινωνίας η Ελλάδα να γίνει μια σύγχρονη χώρα.
Εξάλλου, όπως τόνισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός: «Το χειροπιαστό έργο και η ειλικρίνεια είναι τα υλικά με τα οποία οικοδομήθηκε αυτή η πολύ στέρεη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χρίσει πια με τους πολίτες. Και αυτή την πολύτιμη σχέση οφείλουμε να την διατηρήσουμε, οφείλουμε να την δυναμώνουμε, χωρίς προφανώς καμία έπαρση, χωρίς καμία αυταρέσκεια».