(Άρθρο): «Η Ελλάδα προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά, με μεταρρυθμιστική διάθεση»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Grtimes.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 05 Ιουλίου 2023.

«Η Ελλάδα προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά, με μεταρρυθμιστική διάθεση»

Η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης, πιο αισιόδοξης και ελπιδοφόρας. Ο ρεαλισμός επικράτησε του λαϊκισμού, η αλήθεια του ψέματος, ο ορθολογισμός του διχασμού και η μετριοπάθεια της τοξικότητας. Όμως, σε καμία περίπτωση, η εμπιστοσύνη που μας έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν πρέπει να παρερμηνευθεί. Ούτε να αποτελέσει παράγοντα εφησυχασμού.
Απεναντίας, η νέα εποχή που ανατέλλει θα κριθεί αποκλειστικά από το περιεχόμενο της διακυβέρνησης, διότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες και αυτό συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για εμάς. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ούτε περίοδος... χάριτος, ούτε περίοδος... μέλιτος. Μονάχα σκληρής, εντατικής δουλειάς και στοχοπροσήλωσης προκειμένου να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών.
Ο πολιτικός χρόνος ξεκίνησε να «τρέχει» και αποστολή της νέας κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, αλλά και των δραστικών παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας. Γιατί, σε τελική ανάλυση, τόσο στην πολιτική όσο και στη συνείδηση των πολιτών, το μόνο που έχει αξία είναι οι πράξεις. Μονάχα αυτές μετρούν. Πως, δηλαδή, θα μετουσιωθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου είναι αδήριτη ανάγκη όλα τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου να καταστήσουν σαφές στους πολίτες, μέσω των πολιτικών που θα υλοποιήσουν, ότι η Ελλάδα προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά, με μεταρρυθμιστική διάθεση και πως η πατρίδα μας θα γίνει μια σύγχρονη χώρα. Αυτό ζητούν καθημερινά οι συμπατριώτες μας, οι οποίοι με την ψήφο τους έβαλαν με ηχηρό και ώριμο τρόπο οριστικό τέλος σε έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας, επιβραβεύοντας τη Νέα Δημοκρατία ως τη μοναδική πολιτική δύναμη που έχει σχέδιο και βούληση να οδηγήσει την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά.
Είναι, λοιπόν, χρέος και ευθύνη μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης. Όπως είναι χρέος και ευθύνη μας να εργαστούμε μεθοδικά για την επίτευξη δυναμικών ρυθμών ανάπτυξης που θα αυξήσουν τους μισθούς και θα μειώσουν τις ανισότητες. Για μια καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία, για ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος, αλλά και για μια ισχυρή πατρίδα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης.
Επιπρόσθετα, η πολιτική σταθερότητα που επικρατεί στη χώρα, μετά την ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει οριστικά και τον δρόμο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ την ίδια στιγμή η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τροφοδοτείται περισσότερο από εξαγωγές και εξωστρέφεια ως ένδειξη ουσιαστικής αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Συνοψίζοντας, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα εγγυάται μια καλύτερη Ελλάδα. Γι' αυτό και οι συμπατριώτες μας επέλεξαν την προοπτική και την ελπίδα, γυρνώντας την πλάτη στα συνθήματα, τις γενικολογίες, τις υποσχέσεις, τα δόγματα, το εμπόριο θυμού και τη ρητορική που επιστρατεύει παλιές διαχωριστικές γραμμές. Και έτσι, η δεύτερη κυβερνητική μας θητεία θα είναι η θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων που πρέπει να κάνει η χώρα προκειμένου να αρπάξει τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της.