(Άρθρο): "Στις 25 Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή"

Άρθρο του Βουλευτή Β' θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Grtimes.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023.

«Στις 25 Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή»

Μιλώντας για τις εκλογές ο Αντόνιο Γκράμσι τις περιέγραψε ως μια στιγμή στην οποία συμπυκνώνονται οι τάσεις που διαμορφώθηκαν στα χρόνια που προηγήθηκαν. Υπό αυτήν την οπτική το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου αποτέλεσε μια εντυπωσιακή πολιτική στιγμή και η τάση που διαμορφώθηκε είχε αφετηρία την εμπιστοσύνη που εξέπεμπε η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δια του παραγόμενου αποτελέσματος και του πραγματισμού που επέδειξε επί τέσσερα χρόνια.
Έτσι «χτίσαμε» ένα στέρεο εθνικό αφήγημα το οποίο εξοστράκισε τις πάσης φύσεως αυταπάτες, μεγαλόστομες υποσχέσεις και διακηρύξεις της αντιπολίτευσης που παρέπεμπαν σε μετεκλογικό χάος. Σε αντίθεση με εκείνους που πορεύονταν στη λογική του «ψηφίστε μας και βλέπουμε», εμείς στείλαμε σαφές μήνυμα κυβερνησιμότητας το οποίο άντλησε υλικό από τα πεπραγμένα της κυβερνητικής μας θητείας και το οποίο αποτιμήθηκε θετικά από τους πολίτες.
Κάπως έτσι στις 21 Μαΐου η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και μια νέα αρχή. Όπως μαρτυρά το εκλογικό αποτέλεσμα δείξαμε ως Έθνος ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα επενδύοντας στη σταθερότητα, την πρόοδο και την προκοπή. Το επισήμανε εξάλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «η σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση ευημερίας». Γι'αυτό, τονίζω προς κάθε κατεύθυνση, ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή! Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν έχει κριθεί. Το πρωί εκείνης της Κυριακής όλα ξεκινούν από το μηδέν. Οι κάλπες θα είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν με όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι πολίτες θα ψηφίσουν για τον υποψήφιο Πρωθυπουργό και για το κόμμα το οποίο πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει τη ζωή και την καθημερινότητα τους καλύτερη. Με απλά λόγια, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για το αύριο, όχι για το χθες.
Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά και στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης νίκης, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την κοινωνική συμμαχία της 21ης Μαΐου και μιλώντας για την αυτοδύναμη Ελλάδα της σύνεσης, των ισχυρών συμμαχιών και της εξέλιξης.
Ζητούμε θετική ψήφο για τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων, την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του κράτους, τη βελτίωση της υγείας, της δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης, των μεταφορών, την ενίσχυση των νέων και τη στήριξη των ευάλωτων. Στην Ελλάδα του 2023 δεν χωρούν εκπτώσεις και καθυστερήσεις. Είμαστε έτοιμοι για ρήξεις με το προβληματικό χθες και τις αντιεκσυγχρονιστικές αντιστάσεις από όπου και αν προέρχονται.
Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας ώστε να συνεχίσουμε το πολύ σημαντικό έργο που ξεκινήσαμε το 2019 όταν ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για πρώτη φορά. Γι' αυτό και εμείς ανεβάζουμε ψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης της κοινωνίας η οποία υπερψήφισε τον τεκμηριωμένο λόγο και το κοστολογημένο πρόγραμμα που καταθέσαμε, γυρνώντας την πλάτη στους λαοπλάνους που διακατέχονται από καταστροφικές ψευδαισθήσεις και επιχειρούν συνειδητά, ακόμα και τώρα, να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με ψέματα.