(Άρθρο): "Η Θεσσαλονίκη που μας αξίζει"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thesseconomy.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023.

«Η Θεσσαλονίκη που μας αξίζει»

Από τις 7 Ιουλίου 2019 έως σήμερα στη Θεσσαλονίκη έγιναν πολλά και σημαντικά έργα τα οποία αλλάζουν την εικόνα της πόλης και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν τις προοπτικές εξέλιξής της. Με θετική ψήφο στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, η πόλη μας μπορεί να προχωρήσει ακόμα πιο σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Το αξίζει και το δικαιούται!
Όπως φυσικά το αξίζουν και το δικαιούνται οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν ότι την τελευταία τετραετία έκλεισε ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών και άνοιξε εκείνος των μεγάλων προοπτικών. Γιατί, στην πόλη μας, ποτέ στο παρελθόν δεν δρομολογήθηκε με τέτοια συνέπεια και αποτελεσματικότητα, παρόμοιος όγκος παρεμβάσεων που αλλάζουν την όψη της και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της.
Με μεθοδική και σκληρή δουλειά, αλλά και ισορροπία ανάμεσα στο ρεαλισμό και την αποτελεσματικότητα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη βάζει τέλος σε εκκρεμότητες δεκαετιών υλοποιώντας ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα κομβικών έργων υποδομής που βοηθούν τη Θεσσαλονίκη να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια. Έτσι αναβαθμίζεται σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο που αφήνει οριστικά και αμετάκλητα πίσω του την εποχή των μουσαμάδων και των επαναλαμβανόμενων εξαγγελιών, με αποτέλεσμα να μεταμορφώνεται σε σύμβολο των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει η πατρίδα μας.
Εν μέσω αυτής της κοσμογονικής αλλαγής που συντελείται, με όχημα την αλήθεια και την κοινή λογική, οι Θεσσαλονικείς διαπιστώνουν καθημερινά τα οφέλη της προόδου αφού τα λόγια μετουσιώνονται σε χειροπιαστές πράξεις.
Σήμερα η πρόοδος υλοποίησης του Μετρό βρίσκεται στο 88,6% του έργου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους. Έως τον Ιούλιο του 2024 θα μπει σε τροχιά η επέκταση του έως την Καλαμαριά με 5 νέους σταθμούς και 4,8 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής. Το Fly Over είναι ένα κομβικό έργο 13 χιλιομέτρων που αναβαθμίζει την ανατολική εσωτερική περιφερειακή οδό. Ακόμη προχωρούν η ανάπλαση της ΔΕΘ, η σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμανιού, το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και πολλά άλλα.
Σε ό,τι αφορά στη Β' Θεσσαλονίκης, προτεραιότητά μου είναι η δυτική πλευρά της, η ανατολική πλευρά της και η επαρχία Λαγκαδά να κινούνται με την ίδια αναπτυξιακή ταχύτητα. Να συγκλίνουν στην πρόοδο και να απολαμβάνουν εμβληματικά έργα που θα δημιουργούν προοπτική ανάπτυξης. Με λίγα λόγια εργάζομαι ώστε να γίνει πράξη η ισόρροπη ανάπτυξη εντός του νομού, στόχο που θα τον πετύχουμε καθότι η περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποκτά αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια. Ανοίγεται, δηλαδή, στο μέλλον με διορατικότητα, υπευθυνότητα, υπομονή, επιμονή και ρεαλισμό. Όχι με «θα» αλλά με πράξεις.