(Άρθρο): «ΝΔ: Η μόνη πολιτική επιλογή για στιβαρή διακυβέρνηση της χώρας»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Πολιτική», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 06 Μαΐου 2023.

«ΝΔ: Η μόνη πολιτική επιλογή για στιβαρή διακυβέρνηση της χώρας»

Σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησα στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Λαγκαδά, στο πλαίσιο της πυκνής προεκλογικής μου δραστηριότητας, ένας καλός φίλος με ρώτησε πως γίνεται τέσσερα χρόνια μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2019 και παρά τα γεγονότα, αλλά και τις εξωγενείς κρίσεις που μεσολάβησαν, ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων να παραμένει ίδιος μέχρι σήμερα. Η απάντηση που του έδωσα ήταν απλή: «Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική επιλογή για στιβαρή διακυβέρνηση της χώρας. Γιατί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συνώνυμοι της αξιοπιστίας. Γιατί, κόντρα στις δυσκολίες που προέκυψαν, εφαρμόσαμε πολιτικές που αφορούν στις ανάγκες των πολλών».
Το επιβεβαιώνουν τα πεπραγμένα της περιόδου 2019-2023, καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα που καταθέσαμε αναφορικά με την επόμενη τετραετία. Οι δεσμεύσεις μας είναι συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και κοστολογημένες και βάσει αυτών είναι η στιγμή να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική συζήτηση για το πού θέλουμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα. Μια ευκαιρία να γίνει ένας προγραμματικός διάλογος για τα σοβαρά και ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών, καθώς και για τις δυνατότητες που υπάρχουν σε πολλά πεδία. Με λίγα λόγια το μείζον είναι να συζητήσουμε για το αύριο, δεδομένου ότι κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί «βαθμολογούνται» από την κοινωνία, μέσω της ψήφου, για τον προγραμματικό τους λόγο, τη συνέπεια κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας, την αποτελεσματικότητά τους στη διαχείριση των μεγάλων και μικρών ζητημάτων που προέκυψαν και φυσικά τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων.
Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται το... παρελθόν του, αυτό δηλαδή για το οποίο καταψηφίστηκε το 2019, η δική μας πρόταση διακυβέρνησης διασφαλίζει τη σταθερότητα, την υπευθυνότητα και τη συνέχιση της θετικής πορείας που έχουμε χαράξει από τις 7η Ιουλίου του 2019, θέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία. Η ριζική μεταμόρφωση του Κράτους ώστε να εμπεδωθεί η αξιολόγηση σε κάθε επίπεδό του και η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η ποιότητα στις υπηρεσίες του, η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η αύξηση των μισθών κατά 25% έως το τέλος της τετραετίας, η αύξηση κατά 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο των οικογενειών με παιδιά, η περαιτέρω μείωση κατά 1 μονάδα των εργοδοτικών εισφορών και η πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027, είναι ορισμένες από τις δυναμικές παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει σταθερά, τολμηρά μπροστά.
Στη γκρίζα ρητορική της αντιπολίτευσης απαντάμε με έργα, στα μισόλογά τους με πολιτική ευθύτητα και στα άδεια συνθήματα με όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Στις 21 Μαΐου διεκδικούμε καθαρή εντολή ώστε την επόμενη ημέρα να μην αμφισβητείται ποιο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός. Διότι, με την ψήφο μας αποφασίσουμε εάν θα δώσουμε νέα ισχυρή εντολή στην προκοπή ή δεύτερη ευκαιρία στη συμφορά. Εάν θα πούμε «ναι» στην εδραίωση της λογικής και της προόδου και θα απεμπλακούμε οριστικά από τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις. Σε τελική ανάλυση εάν οι συμπατριώτες μας θέλουν μια Ελλάδα με σταθερή και αναπτυσσόμενη οικονομία, με δίκαιες και ρεαλιστικές κοινωνικές πολιτικές, τότε η επιλογή τους είναι μια, να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Εάν οραματίζονται μια Ελλάδα δυνατή, τολμηρή, που φεύγει μπροστά, καινοτόμα, με κύρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να συνδιαμορφώνει το μέλλον, τότε η επιλογή τους είναι μια, Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρωθυπουργός.