(Άρθρο): «Στις 21 Μαΐου οδηγούμε την Ελλάδα τολμηρά μπροστά»

Άρθρο του Βουλευτή Β' θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thermisnews.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023.

«Στις 21 Μαΐου οδηγούμε την Ελλάδα τολμηρά μπροστά»

Η εκλογική διαδικασία που έχουμε μπροστά μας, την Κυριακή 21 Μαΐου, είναι ιδιαίτερα σοβαρή και κρίσιμη γιατί θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το μέλλον της πατρίδας μας. Το αποτέλεσμα της κάλπης θα ορίσει ποια πολιτική κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε τα κρίσιμα χρόνια που έρχονται, αφού με την ψήφο μας θα αποφασίσουμε ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, ποιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και ποιος Πρωθυπουργός θα μας οδηγήσει στην επόμενη τετραετία.
Γι' αυτό, σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, κατά τη διάρκεια των καθημερινών συναντήσεων που πραγματοποιώ με φίλους σε όλους τους δήμους της περιφέρειας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, επισημαίνω ότι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα δείξει αν ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το μέλλον του τόπου μας. Αν κατανοούμε το μέγεθος των προκλήσεων που αναδύονται μπροστά μας, αν αντιλαμβανόμαστε πόσο κοντά φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που βρισκόμαστε σήμερα με κόπο και αγώνες επί Νέας Δημοκρατίας και εάν έχουμε επίγνωση το που θέλουμε να φτάσουμε και τι να πετύχουμε.
Η ουσία είναι ότι η κυβερνητική μας θητεία την περίοδο 2019-2023 διακρίνεται από μια αξιοπρόσεκτη συνέπεια λόγων και πράξεων. Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που περάσαμε και ξεπεράσαμε τηρήσαμε σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, ενώ σε κάθε δοκιμασία σταθήκαμε δίπλα στην κοινωνία και ανατάσσοντας την οικονομία, επιστρέφουμε στους πολίτες το εθνικό αναπτυξιακό μέρισμα που τους αναλογεί.
Οι επιτυχίες μας είναι πολλές, καταγεγραμμένες και χειροπιαστές. Ψηφιοποιήσαμε το κράτος, μειώσαμε την ανεργία, αυξήσαμε μισθούς και συντάξεις, μειώσαμε εισφορές και φόρους, συνάψαμε διεθνείς συμμαχίες, ενδυναμώσαμε την αμυντική θωράκιση της χώρας, αποκαταστήσαμε το κύρος και την αξιοπιστία μας σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα έγινε ξανά μια κανονική χώρα με ισχυρή φωνή στα κέντρα των αποφάσεων, αφήνοντας πίσω τις παραφουσκωμένες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τη φορολογική αφαίμαξη, την ύφεση και τα ψέματα που βαφτίστηκαν... ψευδαισθήσεις την περίοδο 2015-2019, αφού πρώτα μας «φόρτωσαν» ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Υπενθυμίζω ότι το πακέτο των παροχών ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας το 2014, κατέληξε σε φόρους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ελληνική κοινωνία και κυρίως για τη μεσαία τάξη. Άρα, όταν τώρα υπόσχεται -αμετανόητος- πακέτο παροχών 45 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας, είτε έχει κρυφό νέο σχέδιο υπερφορολόγησης όπως υπονόησε πρόσφατα ο κ. Δραγασάκης, είτε θέτει εν γνώσει του και αυτομάτως τη χώρα σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μνημόνια, είτε γνωρίζει ότι δεν θα κληθεί να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα διότι πολύ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει τις εκλογές.
Ως εκ τούτου, με κριτήριο και οδηγό τα παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει μια καθαρή εντολή το βράδυ της 21ης Μαΐου, η οποία σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα εξασφαλίσει στην πατρίδα μας μια σταθερή διακυβέρνηση. Για το λόγο αυτό διεκδικούμε την ανανέωση της λαϊκής εντολής ώστε να οδηγήσουμε την Ελλάδα τολμηρά μπροστά με μια σταθερή, αποτελεσματική, συμπαγή Κυβέρνηση που θα διαθέτει ενιαίο λόγο. Διότι δεν χωρά καμία αμφιβολία, όπως μας δίδαξε με τον πλέον επώδυνο τρόπο το πρόσφατο παρελθόν, ότι το μέλλον της πατρίδας μας πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια και το ρεαλισμό, όχι στις αυταπάτες.