(Άρθρο): «Για ένα Κράτος πιο αξιοκρατικό, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Political», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023.

«Για ένα Κράτος πιο αξιοκρατικό, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό»

Το διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας είναι ένα: Σταθερότητα ή αστάθεια; Θα επιλέξουμε με την ψήφο μας στις 21 Μαΐου. Και σας το γράφω με κάθε ειλικρίνεια. Το δίλημμα δεν είναι προσχηματικό. Ας αναλογιστούμε μονάχα την εποχή των απίθανων ανατροπών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια ώστε να αναλογιστούμε πόσο αυξάνεται η σημασία των επικείμενων εκλογών.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που η χώρα οδεύει στις κάλπες στην καλύτερη κατάσταση της τελευταίας δεκαπενταετίας, καλούμαστε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις αναφορικά με τις προοπτικές για το μέλλον.
Κατ' εμέ το βασικό ζητούμενο εδράζεται στο πως θα κυβερνηθεί η χώρα! Για να είμαι ακριβής, πως θα κυβερνηθεί σωστά και υπεύθυνα η χώρα! Κατά πόσο, δηλαδή, θα διαθέτουμε τα επόμενα χρόνια μια Κυβέρνηση διατεθειμένη να υπηρετήσει την ισχύ της πατρίδας, την ασφάλεια της κοινωνίας και την ευημερία του λαού μας. Διότι, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι μια ισχυρή πατρίδα προϋποθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση.
Σε ό,τι μας αφορά τιμήσαμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε με τους συμπατριώτες μας το 2019. Παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την απειλή της μεταναστευτικής εισβολής στον Έβρο, τη διαρκή ένταση με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, την πανδημία του κορωνοϊού, τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και πολλές φυσικές καταστροφές, αντιμετωπίσαμε επιτυχημένα κάθε εξωγενή κατάσταση και καταφέραμε να παραμείνουμε συνεπείς σε όλες τις κεντρικές μας δεσμεύσεις.
Μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές, όπως επίσης και τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%. Από ουραγοί στην ανάπτυξη γίναμε πρωταγωνιστές στην ευρωζώνη με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτή η ανάπτυξη μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό κατά 130 ευρώ, από τα 650 ευρώ στα 780, να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να αυξήσουμε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.
Ακόμη επενδύσαμε περισσότερο στις Ένοπλες Δυνάμεις και αλλάξαμε το Κράτος χάρη στο Gov.gr. Επιπρόσθετα βάλαμε τέλος στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες πλέον εκδίδονται σε δυο μήνες.
Όλα τα παραπάνω δεν έτυχαν.... Πέτυχαν!
Και αποτελούν τη βάση για την έναρξη της δεύτερης τετραετίας, στη διάρκεια της οποίας θέτουμε ως προτεραιότητα τα απτά αποτελέσματα της οικονομικής ανάπτυξης να διαχέονται σε ολόκληρη την κοινωνία. Άλλωστε, η σημαντικότερη δέσμευσή μας για την περίοδο 2023-2027 είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Αποδείξαμε ότι έχουμε το σθένος και τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τις ιδέες μας και να αγωνιστούμε για ένα Κράτος πιο αξιοκρατικό, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό. Είμαστε έτοιμοι να αντιπαραβάλουμε αποτελέσματα πολιτικών και βάσει αυτών να κριθούμε και να συγκριθούμε. Συνεχίζουμε με πολλή σκληρή δουλειά, μετρήσιμα αποτελέσματα και με ήσυχη συνείδηση ότι κρατήσαμε τη χώρα ασφαλή σε δύσκολες συγκυρίες.