(Άρθρο): «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτόνομη Ελλάδα»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Grtimes.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023.

«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτόνομη Ελλάδα»

Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι το μέλλον δεν είναι κάτι που... απλώς έρχεται, μα σε μεγάλο βαθμό το διαμορφώνουν οι επιλογές μας. Έχοντας ως κριτήριο το παραγόμενο κυβερνητικό έργο, είμαι πεπεισμένος πως οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας! Διότι, για πρώτη φορά μετά από περίπου 12 χρόνια, αφήνουμε αμετάκλητα πίσω την οικονομική κρίση και πατάμε ως Έθνος γερά στα πόδια μας.
Η νέα χρονιά μας βρίσκει με τη χαμηλότερη ανεργία από το 2010. Την παραλάβαμε τον Ιούλιο του 2019 στο 17,5% και σήμερα είναι έξι μονάδες κάτω, στο 14%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat. Με τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και τα έσοδα του τουρισμού να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Με παγκόσμιους επιχειρηματικούς κολοσσούς να εμπιστεύονται τη χώρα και την πόλη μας για το μέλλον τους, δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Με το ψηφιακό κράτος να σέβεται και να εξυπηρετεί άμεσα και αποτελεσματικά τους πολίτες, καταργώντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας την καθημερινότητα όλων μας. Με τα σύνορα μας ασφαλή και την εθνική μας άμυνα θωρακισμένη χάρη στις διακρατικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει και την αγορά σύγχρονων στρατιωτικών εξοπλισμών.
Όσο για την εθνική μας οικονομία, στέκεται όρθια παρά τις πιέσεις που προκαλούν οι διεθνείς συγκυρίες, γεγονός που μας επιτρέπει να διανέμουμε στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ένα σημαντικό μέρισμα από την ανάπτυξη, την καλή πορεία και τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.
Αυξήσεις στις συντάξεις, επιδόματα στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος, φοροελαφρύνσεις, δυο αυξήσεις του κατώτατου μισθού σε έναν χρόνο, συνεχείς διευκολύνσεις στην αντιμετώπιση χρεών και υποχρεώσεων, στήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, συνθέτουν μια εικόνα που δεν θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν, τις παροχές με... δανεικά και τα «πέτρινα» χρόνια που βιώσαμε όλοι μας. Κάπως έτσι, στο τέλος του μήνα, οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Οι γιατροί του ΕΣΥ θα δουν αυξήσεις στις απολαβές τους και όλοι οι φορολογούμενοι θα ανακουφιστούν από την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης. Επίσης, από τον Φεβρουάριο, η Πολιτεία θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των βασικών εξόδων των νοικοκυριών, ενώ την 1η Απριλίου θα υπάρξει τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού.
Τίποτα από όσα θεμελιώσαμε τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν ήταν εύκολο, δεδομένο ή αυτονόητο. Κάθε άλλο... Αποτέλεσαν, όμως, προεκλογική μας προτεραιότητα και έγιναν πραγματικότητα. Το είπαμε, το κάναμε!
Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας γραμμή-γραμμή και έτσι θα συνεχίσουμε, διότι ο πολιτικός μας λόγος είναι συμβόλαιο! Το αποδείξαμε και σε ό,τι αφορά στη μείωση του χρόνου απονομής κύριων συντάξεων, οι οποίες πλέον εκδίδονται σε δυο μήνες.
Όλα τα παραπάνω δεν... έτυχαν, πέτυχαν! Χάρη σε σκληρή δουλειά, σχέδιο, αποφασιστικότητα και τόλμη, που επιτρέπει στην κοινωνία να ευημερεί δίχως να μένει κανείς πίσω.
Η Ελλάδα ξαναβρήκε τις συντεταγμένες της και πλέον είναι μια χώρα η οποία προοδεύει και εξελίσσεται. «Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στους ρυθμούς ανάπτυξης και δύναμη σταθερότητας στη Ν.Α. Ευρώπη η οποία εκπέμπει φιλία και διάθεση συνεργασίας. Είναι μια κανονική ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία ημέρα με την ημέρα και μήνα με το μήνα επιστρέφει σε φυσιολογικούς ρυθμούς προόδου.
Τα επισημαίνω γιατί σύντομα θα κληθούμε να αποφασίσουμε πως θέλουμε να εξελιχθεί η Ελλάδα τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα το πράξουμε με την ψήφο μας. Κατ' εμέ αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτόνομη και ισχυρή Ελλάδα!
Οι ευκαιρίες βρίσκονται μπροστά μας αρκεί να κοιτάξουμε το μέλλον. Σε τελική ανάλυση η ηθική είναι η πυξίδα μιας επιτυχημένης πολιτικής και ο πραγματισμός το τιμόνι που οδηγεί σε αυτήν.