(Άρθρο): «Για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Πολιτική" που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023.

«Για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται»

Ξεκινώντας να γράφω αυτές τις γραμμές θέλω πρώτα από όλα να ευχηθώ το 2023 να είναι μια καλή χρονιά για την πατρίδα μας! Να της φέρει σταθερότητα και ασφάλεια που είναι απαραίτητα συστατικά της ανάπτυξης και της προόδου και φυσικά υγεία σε κάθε έναν και κάθε μια από εσάς.
Ως εκλογική χρονιά το 2023 μας φέρνει αντιμέτωπους με μεγάλα «ναι» και μεγάλα «όχι» που θα κληθούμε να πούμε την ώρα του απολογισμού, η οποία δεν είναι άλλη από τη στιγμή της κάλπης. Τα διλήμματα στα οποία θα απαντήσουμε είναι ταυτοτικά, διότι οι δικές μας απαντήσεις θα διαμορφώσουν την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Άλλωστε, το μέλλον δεν είναι κάτι που... απλώς έρχεται, μα σε μεγάλο βαθμό το διαμορφώνουν οι επιλογές μας.
Άρα, το πρώτο ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να πάρουμε θέση είναι «ποια Ελλάδα οραματιζόμαστε εντός και εκτός συνόρων». Ποια είναι η ακριβής θέση της στα παγκόσμια τεκταινόμενα και πως την αντιλαμβανόμαστε εμείς οι ίδιοι ως ενεργοί πολίτες και συμμέτοχοι στις εθνικές αποφάσεις μέσω της άσκησης του εκλογικού μας δικαιώματος. Με λίγα λόγια, στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες αναμετρώνται δυο διαφορετικοί ιδεολογικοί «κόσμοι». Όχι απλά δυο πολιτικοί πόλοι, μα δυο φιλοσοφίες που διακατέχονται από εκ διαμέτρου αντίθετα χαρακτηριστικά. Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει το ρεαλισμό και τη συνετή διαχείριση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ την υπερφίαλη παροχολογία και την ανεύθυνη συμπεριφορά που εκθέτει τη χώρα, όπως συνέβη με την ύποπτη υπόθεση της δήθεν «νεκρής Μαρίας» στον Έβρο.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά και να υπενθυμίσω περισσότερα για την περίοδο διακυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 2015 έως το 2019. Επειδή, όμως, ο νέος κόσμος που οικοδομείται εν μέσω ταχύτατων αλλαγών, απαιτεί από τις κοινωνίες και τις πολιτικές ηγεσίες απόθεμα ικανοτήτων, σχεδιασμού και προσαρμογής, θα σταθώ αποκλειστικά στα κυβερνητικά πεπραγμένα και πως αυτά συνδέονται με τα... μελλούμενα. Εάν τα έως σήμερα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίστηκαν από την επιτυχημένη διαχείριση κρίσεων σε συνδυασμό με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, η επόμενη κυβερνητική θητεία θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες δημοσιονομικού εκτροχιασμού, θα μας επαναφέρει στην κατηγορία των «κανονικών ευρωπαϊκών οικονομιών» και θα ανοίξει το δρόμο προκειμένου να αλλάξουμε επίπεδο!
Οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί αφού η νέα χρονιά βρίσκει την Ελλάδα με τη χαμηλότερη ανεργία από το 2010. Με τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και τα έσοδα του τουρισμού να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, με παγκόσμιους επιχειρηματικούς κολοσσούς να εμπιστεύονται τη χώρα και το μέλλον της, με το ψηφιακό κράτος να εξυπηρετεί τον πολίτη, καταργώντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας την καθημερινότητα του και ακόμα έχοντας τα σύνορα μας ασφαλή και την εθνική άμυνα θωρακισμένη.
Πρόκειται για εθνικές επιτυχίες που έγιναν πράξη χάρη στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας και αποτελούν την αφετηρία για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται. Διότι από 1η Ιανουαρίου οι συνταξιούχοι θα δουν -μετά από 12 χρόνια- αυξήσεις στις συντάξεις τους 7,75%, οι γιατροί του ΕΣΥ αυξήσεις στις απολαβές τους και επιπρόσθετα όλοι οι Έλληνες θα ανακουφιστούν από την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, ενώ από την 1η Απριλίου θα αυξηθεί για τρίτη φορά ο κατώτατος μισθός.
Όλα τα παραπάνω δεν... έτυχαν, πέτυχαν! Με σκληρή δουλειά, σχέδιο, αποφασιστικότητα και τόλμη, που επιτρέπει στην κοινωνία να ευημερεί δίχως να μένει κανείς πίσω. Οπότε, ως Έθνος, καλούμαστε να αποδείξουμε πως έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε εκείνα που μπορούμε και τη σοφία να καταλάβουμε τη διαφορά του χθες με το σήμερα.