(Άρθρο): «H Ελλάδα αποκηρύσσει την εθνική κακομοιριά της περιόδου 2015-2019»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Oraiokastro24.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.

«H Ελλάδα αποκηρύσσει την εθνική κακομοιριά της περιόδου 2015-2019»

Η πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε το πολιτικό μου γραφείο με θέμα «Εξωτερική πολιτική και εθνική αξιοπρέπεια», στη διάρκεια της οποίας έγινε ένας γόνιμος, ποιοτικός και ουσιαστικός διάλογος γύρω από τα εθνικά μας θέματα, φώτισε πολλές πτυχές της πολυεπίπεδης πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνηση στο μέτωπο της διπλωματίας.
Ο έγκριτος διεθνολόγος και Βουλευτής ΝΔ Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων Κωνσταντίνος Φίλης και ο Αντιστράτηγος ε.α. Ηλίας Λεοντάρης, εξήγησαν με υποδειγματικό τρόπο τη στρατηγική της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και πως αυτή δυναμώνει την επιρροή που ασκεί η πατρίδα μας στο περιφερειακό και ευρύτερο διεθνές σύστημα.
Με σαφή παραδείγματα και στοιχειοθετημένα επιχειρήματα ανέλυσαν την υπεύθυνη και υποδειγματική στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι στις αγωνιώδεις προσπάθειες της Άγκυρας να διαστρεβλώσει την ιστορία, τις διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο. Όπως έχω επισημάνει σε παλαιότερη αρθρογραφία μου, στον παραλογισμό της γειτονικής χώρας απαντούμε αποφασιστικά και ενεργούμε ως παράγοντας σταθερότητας και λύσης στα γεωπολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Βαλκάνια και η Ευρώπη.
Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους. Απαραίτητη συνθήκη, όμως, είναι να το επιθυμούν και εκείνοι. Όπως εξυπακούεται ότι δεν θα πραγματευθούμε αδιαπραγμάτευτα θέματα. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν υπόκειται σε τούρκικα... παζάρια. Έτσι, στο μπαράζ της τουρκικής επιθετικότητας και της εμπρηστικής ρητορικής εμείς απαντούμε με ήρεμη αυτοπεποίθηση, καθώς η Ελλάδα βγαίνει από το περιθώριο και αποκηρύσσει την εθνική κακομοιριά της περιόδου 2015-2019.
Επί 3,5 χρόνια αποδεικνύουμε με πράξεις ότι η Ελλάδα είναι κόμβος σταθερότητας στη Ν.Α. Ευρώπη, ενώ για πρώτη φορά διακρινόμαστε για τον ευέλικτο τρόπο με τον οποίο ασκούμε υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Το γεγονός αυτό ενισχύεται λόγω της σχέσης ειλικρίνειας που έχει η πολιτική ηγεσία με την κοινωνία. Στο σημείο αυτό, κάθε φίλος και κάθε φίλη που διαβάζει αυτές τις γραμμές, θέλω να γνωρίζει πως οι απειλές της Τουρκίας δεν μας αγγίζουν. Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν, διαθέτοντας τις δυνάμεις να αποτρέψει με πειστικό τρόπο όποιον κάνει το λάθος να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία. Αυτή είναι η «κόκκινη γραμμή» που έχουμε χαράξει ως Κυβέρνηση, η οποία μας επιτρέπει να προχωρούμε με το βλέμμα ψηλά.
Πάγια θέση μας είναι πως οι διαφορές μεταξύ των κρατών πρέπει να λύνονται με σημείο αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο. Αυτό που ως χώρα σεβόμαστε και υπηρετούμε! Στο πλαίσιο αυτό εργαζόμαστε καθημερινά για την ειρήνη όπως αποδεικνύει η συνεπής πολιτική στάση μας.