(Άρθρο): «Ο νεο-Αυριανισμός δεν πρέπει να μας στοιχειώσει ξανά»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Tο Manifesto», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.

«Ο Νεο-Αυριανισμός δεν πρέπει να μας στοιχειώσει ξανά»

Εκεί που λες ότι η πολιτική κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πιο κάτω, βλέπεις την αξιωματική αντιπολίτευση να εργαλειοποιεί τη «λίστα Βαξεβάνη» και αντιλαμβάνεσαι πως είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και τρόπο, ανεξαρτήτως κόστους, προκειμένου να λύσουν τους... λογαριασμούς τους με τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ακόμα και αν χρειαστεί να σπιλώσουν πρόσωπα και συνειδήσεις δίχως κανένα απολύτως στοιχείο. Ακόμα και αν χρειαστεί τα... documenta να εξαντλούνται σε έναν πηχυαίο τίτλο.
Δυστυχώς, όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πολιτική μας σκηνή δεν είναι πρωτοφανή. Απορρέουν από τη συστηματική προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αλώσει την εξουσία την οποία αντιλαμβάνεται ως... λάφυρο.
Το αποδεικνύουν οι καθημερινές του πράξεις και συμπεριφορές που θυμίζουν πολιτικό «πειρατή» ο οποίος μας προειδοποιεί πως η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι εκδικητική, ισοπεδωτική, βαθιά αντιθεσμική. Μια δεύτερη φορά που αγγίζει τα όρια της εκτροπής. Στο πλαίσιο αυτό ήδη ξεκίνησε να στήνει το αφήγημα αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος επιχειρώντας να ρίξει τη χώρα στην παγίδα της εικασίας, της φήμης και του... κουτσομπολιού. Τρέχει χωρίς φρένα στη λεωφόρο της σπίλωσης.
Κάπως έτσι, για πρώτη φορά, ζητείται από έναν Πρωθυπουργό να αποδείξει το δίκαιο του, την ώρα που οι καταγγέλλοντες αρνούνται να αναλάβουν το βάρος των αποδείξεων αυτών που γράφουν.
Πραγματικός τραγέλαφος δηλαδή, εάν δεν μιλούσαμε για την πολιτική ζωή μιας χώρας μέλους της Ε.Ε., η οποία πλήττεται και αυτή από τις διεθνείς συγκυρίες και αναζητά σταθερότητα.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με λογικές «κάποιος μου είπε, κάπου άκουσα», ούτε με ψιθύρους και σκιές. Η αλήθεια πρέπει να λάμπει και σε καμία περίπτωση η φημολογία να μην υποκαθιστά την πραγματικότητα. Πόσο μάλλον να συγχέουμε την αλήθεια με το ψέμα.
Κατανοώ πως με όρους ψυχολογίας ένα ψέμα μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της αλήθειας. Όμως η κατανόηση αυτής της επίδρασης μας βοηθά να μην πέσουμε θύματα της προπαγάνδας. Εκείνης που απειλεί να «θάψει» την αλήθεια κάτω από τόνους «λάσπης» βασιζόμενη στη λογική του «πες, πες, κάτι θα μείνει». Αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή της Δημοκρατίας μας! Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να «μιλήσουν» οι αποδείξεις και τα γεγονότα. Μονάχα αυτά έχουν σημασία. Κάθε τι άλλο απλά αναπαράγει ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς.
Είμαι σίγουρος πως ούτε αυτή η πολιτική ζαριά θα βγει στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι οι πολίτες έχουν γνώση και αντίληψη. Σε τελική ανάλυση, στις εθνικές εκλογές δεν θα κληθούν να ψηφίσουν... φήμες αλλά πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας.
Σε αυτό το πεδίο υπάρχει μέτρο σύγκρισης και δείγμα γραφής.
Από τη μια πλευρά βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με τις αυταπάτες, την ακραία φορολόγηση της μεσαίας τάξης,
το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», το νόμο Κατρούγκαλου που εξαθλίωσε τους συνταξιούχους, των capital controls.
Στον αντίποδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας που μείωσε τη φορολογία, κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης για όλους, αύξησε τις συντάξεις για περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, προχώρησε σε δυο συν μια αυξήσεις του κατώτατου μισθού, αύξησε το ΑΕΠ κατά 7,7% το 2ο τρίμηνο του 2022, προχωρά στην έκδοση Navtex για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, μείωσε τον πληθωρισμό και τις τιμές καταναλωτή για ρεύμα και θέρμανση κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές να καταγράψουν ιστορικό ρεκόρ άνω των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ και προχωρά σε μισθολογικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με την ψήφο μας θα δώσουμε σαφείς απαντήσεις και θα στείλουμε το μήνυμα ότι ο «νέο-αυριανισμός» δεν θα μας στοιχειώσει ποτέ ξανά.