(Άρθρο): «Πολιτική των πράξεων και όχι των υποσχέσεων»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Theopinion.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022.

«Πολιτική των πράξεων και όχι των υποσχέσεων»

Η θετική ή αρνητική αποτίμηση μιας κυβερνητικής θητείας δεν μετριέται με τους μήνες και τα χρόνια, αλλά το καθοριστικό μέγεθος είναι η απόδειξη της αλήθειας των προγραμματικών δηλώσεων στο τέλος της τετραετίας. Με λίγα λόγια όλα και όλοι κρίνονται από την εφαρμογή της πολιτικής των αποτελεσμάτων και όχι των υποσχέσεων.
Άλλωστε, αυτή είναι διαχρονικά η μεγαλύτερη «πληγή» του πολιτικού μας συστήματος, αφού ουκ ολίγες φορές οι λέξεις συγκρούστηκαν με τις πράξεις.
Την τελευταία τριετία, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πορεύεται βάσει συγκεκριμένων προτεραιοτήτων και ενός σαφούς σχεδίου. Γι' αυτό και μέσα από τις συνεχείς περιοδείες κυβερνητικών κλιμακίων σε όλη τη χώρα μεγιστοποιούμε τα οφέλη της απευθείας επαφής με τους πολίτες.
Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Γυρίσαμε σελίδα και συνεχίζουμε να αλλάζουμε προς το καλύτερο οικονομικά, κοινωνικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά, κόντρα στις πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε.
Παρά την οργανωμένη από την Τουρκία απόπειρα εισβολής μεταναστών στον Έβρο, την πανδημία, τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του 2020 και την ενεργειακή κρίση που έλαβε πρωτόγνωρες διαστάσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η πατρίδα μας βρίσκεται στο κέντρο των αποφάσεων. Η φωνή της ακούγεται καθαρά και λαμβάνεται υπόψη.
Η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αντικειμενική ως προς τις επιδόσεις της οικονομίας και την ένταση των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήσαμε. Στην οικονομία προχωρήσαμε σε μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που τονώνουν το διαθέσιμο εισόδημα. Αυξήσαμε δυο φορές τον κατώτατο μισθό σε σημείο που προσθέτει στους χαμηλόμισθους έναν επιπλέον μισθό το χρόνο, στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και προχωρούμε με μεθοδικότητα σε έκτακτες ενισχύσεις των ευάλωτων συμπολιτών μας διαθέτοντας περισσότερα από 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις ενεργειακές ανατιμήσεις.
Στα εργασιακά εφαρμόζουμε στην πράξη φιλεργατική πολιτική που μείωσε την ανεργία από 17,2% στο 12,2%, ενώ όσον αφορά στα συνταξιοδοτικά εκσυγχρονίσαμε τον ΕΦΚΑ αυξάνοντας κατά 35% την ταχύτητα απονομής των νέων συντάξεων.
Στα εθνικά θέματα και την άμυνα ισχυροποιήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζοντας Rafale, φρεγάτες, κορβέτες, υπερσύγχρονα drones αλλά και πλεονάζον στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ. Υπογράψαμε συμφωνία με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία. Υπογράψαμε νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, χειριστήκαμε υποδειγματικά την κρίση του Έβρου και μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές κατά 80%.
Στα ζητήματα ανάπτυξης ξεχωρίζουν οι εμβληματικές ξένες επενδύσεις που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς την Ελλάδα, όπως έπραξαν η Pfizer, η Microsoft, η Cisco, η JP Morgan, η ΟΝΕΧ, η Amazon.
Και όλα αυτά έχοντας σχέδιο τετραετίας, πρόγραμμα οκταετίας και όραμα δεκαετίας. Ό,τι είπαμε, γίνεται, ό,τι λέμε το κάνουμε!
Και συνεχίζουμε να ανεβάζουμε «στροφές» συνεχίζοντας την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη το Κράτος, η οικονομία και η κοινωνία, ώστε να δημιουργήσουμε πρόσθετες δυνατότητες προκοπής των συμπατριωτών μας.
Άλλωστε, επί τρία χρόνια μιλούμε με το έργο μας! Η Ελλάδα αλλάζει, η οικονομία αναπτύσσεται, η ανεργία μειώνεται και μεγάλα έργα δρομολογούνται σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.