(Άρθρο): «Στόχος μας η ευημερία της κοινωνίας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Vimapress.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 08 Ιουλίου 2022.

«Στόχος μας η ευημερία της κοινωνίας»

Μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ της 7ης Ιουλίου του 2019 η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο διεθνές στερέωμα. Επί 36 μήνες είναι παρούσα σε όλες τις προκλήσεις της εποχής και πρωταγωνιστεί όσον αφορά στην ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των επενδύσεων.
Το καταφέραμε γιατί στο διάστημα των τριών χρόνων συγκρουστήκαμε με το μίζερο χθες, δίνοντας στους Έλληνες όραμα για καλύτερες ημέρες και φυσικά μετατρέποντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις σε πράξεις. Τα παραδείγματα είναι ουκ ολίγα.
Στα εθνικά θέματα και την άμυνα ισχυροποιήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζοντας Rafale, φρεγάτες, κορβέτες, υπερσύγχρονα drones αλλά και πλεονάζον στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ. Υπογράψαμε συμφωνία με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία. Υπογράψαμε νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, χειριστήκαμε υποδειγματικά την κρίση του Έβρου και μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές κατά 80%.
Στην οικονομία μειώσαμε τη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αναστείλαμε και την εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης αυξήσαμε το ΑΕΠ της χώρας κατά 8% το 2021, αυξήσαμε τις καταθέσεις των ιδιωτών κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το σχέδιο ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» απέσπασε τα εύσημα των Βρυξελλών και με τους πόρους του η χώρα θα βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές της.
Στα ζητήματα ανάπτυξης ξεχωρίζουν οι εμβληματικές ξένες επενδύσεις που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς την Ελλάδα, όπως έπραξαν η Pfizer, η Microsoft, η Cisco, η JP Morgan, η ΟΝΕΧ, η Amazon.
Στα εργασιακά αυξήσαμε δυο φορές τον κατώτατο μισθό, μειώσαμε την ανεργία από 17,2% στο 12,2%, ενώ όσον αφορά στα συνταξιοδοτικά εκσυγχρονίσαμε τον ΕΦΚΑ αυξάνοντας κατά 35% την ταχύτητα απονομής των νέων συντάξεων.
Στην υγεία αυξήσαμε τις δαπάνες κατά 23%, αυξήσαμε τις ΜΕΘ από 565 σε 1.300, ενώ προσλάβαμε 11.500 γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
Στην παιδεία θεσπίσαμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, ψηφίσαμε το νόμο για το άσυλο και την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ τέλος στη Δημόσια Τάξη αλλάξαμε τον κατάπτυστο ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το είπαμε και το κάναμε πράξη γιατί στις δυσκολίες που συναντούμε βρίσκουμε λύσεις και όχι δικαιολογίες.
Γιατί το κυβερνητικό μας σχέδιο είναι ρεαλιστικό, δίχως αυταπάτες και υπερφίαλα λόγια. Γιατί προτεραιότητα μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπατριωτών μας. Άλλωστε, ο στόχος μας είναι και παραμένει η ευημερία της κοινωνίας. Κάπως έτσι, από την πρώτη στιγμή που μας ανατέθηκε η ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, αναδεικνύουμε τη δημιουργική Ελλάδα. Την Ελλάδα της προόδου, της προκοπής, των μεταρρυθμίσεων. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της εθνικής υπερηφάνειας. Την Ελλάδα της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.