(Άρθρο): «Επί τρία χρόνια βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Voria.gr» την Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022.

«Επί τρία χρόνια βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες»

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στον σχηματισμό αυτοδύναμης Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τρία χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα γύρισε σελίδα επιστρέφοντας στην κανονικότητα και το δρόμο της λογικής, έχοντας παράλληλα μπει σε μια εποχή υψηλών στόχων και πρωταγωνιστικού ρόλου όσον αφορά στην ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση, τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των επενδύσεων.
Στο διάστημα των 36 μηνών που μεσολάβησαν από το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2019 έως σήμερα, η πατρίδα μας δεν έχει καμία ομοιότητα με εκείνη του 2019. Η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αντικειμενική ως προς τις επιδόσεις της οικονομίας και την ένταση των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήσαμε κόντρα σε όλες τις δυσκολίες που ανέκυψαν όπως το μεταναστευτικό, η πανδημία και τώρα η ενεργειακή κρίση εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Εργαστήκαμε μεθοδικά και εξασφαλίσαμε η Ελλάδα να επανακτήσει το σεβασμό και την εκτίμηση των εταίρων της. Να εξελιχθεί σε μια περιφερειακή δύναμη και πόλο σταθερότητας και εξωστρέφειας στη Ν.Α. Ευρώπη. Συγκρουστήκαμε με το μίζερο χθες, δίνοντας στους Έλληνες όραμα για καλύτερες ημέρες και συνεχίζουμε να αλλάζουμε την πατρίδα μας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, αποδεσμευμένοι σε ένα μήνα από τώρα από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, γεγονός που ανοίγει το δρόμο να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα.
Η Ελλάδα αλλάζει, διότι την αλλάζουν καθημερινά οι ίδιοι οι Έλληνες που δεν πιστεύουν πλέον στα ψεύτικα συνθήματα, παρά μονάχα στην αλήθεια της πράξης. Και επί τρία χρόνια οι πράξεις μας μιλούν.
Στα εθνικά θέματα και την άμυνα ισχυροποιήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζοντας Rafale, φρεγάτες, κορβέτες, υπερσύγχρονα drones αλλά και πλεονάζον στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ. Υπογράψαμε συμφωνία με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία. Υπογράψαμε νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, χειριστήκαμε υποδειγματικά την κρίση του Έβρου και μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές κατά 80%.
Στην οικονομία μειώσαμε τη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αναστείλαμε και την εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης αυξήσαμε το ΑΕΠ της χώρας κατά 8% το 2021, αυξήσαμε τις καταθέσεις των ιδιωτών κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το σχέδιο ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» απέσπασε τα εύσημα των Βρυξελλών και με τους πόρους του η χώρα θα βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές της.
Στα ζητήματα ανάπτυξης ξεχωρίζουν οι εμβληματικές ξένες επενδύσεις που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς την Ελλάδα, όπως έπραξαν η Pfizer, η Microsoft, η Cisco, η JP Morgan, η ΟΝΕΧ, η Amazon.
Στα εργασιακά αυξήσαμε δυο φορές τον κατώτατο μισθό, μειώσαμε την ανεργία από 17,2% στο 12,2%, ενώ όσον αφορά στα συνταξιοδοτικά εκσυγχρονίσαμε τον ΕΦΚΑ αυξάνοντας κατά 35% την ταχύτητα απονομής των νέων συντάξεων.
Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα διαδοχικών ελαφρύνσεων σε φόρους και εισφορές που απελευθέρωσαν τις επενδύσεις και τόνωσαν το διαθέσιμο εισόδημα. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες πτυχές της καθημερινότητας που άλλαξαν αισθητά προς το καλύτερο αυτήν την τριετία.
Και όλα αυτά έχοντας σχέδιο τετραετίας, πρόγραμμα οκταετίας και όραμα δεκαετίας. Γιατί απέναντι στις συνιστώσες της πόλωσης εμείς προτάσσουμε την αξιοπιστία και το συλλογικό συμφέρον. Άλλωστε, επί τρία χρόνια βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες και πορευόμαστε με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας τους. Αυτό είναι, εξάλλου, το στοίχημα της επόμενης ημέρας.