(Άρθρο): «Η ΝΔ πατά γερά στο σήμερα οδηγώντας τη χώρα στο μέλλον»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Oraiokastro24.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

«Η ΝΔ πατά γερά στο σήμερα οδηγώντας τη χώρα στο μέλλον»

Οι εξελίξεις που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι κυριολεκτικά ιστορικές. Γι' αυτό και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου επισήμανα ότι το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη και πρωτόγνωρη συγκυρία.
Οι ανακατατάξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο, οι νέες ισορροπίες στις διεθνείς σχέσεις και συμμαχίες, αλλά και οι διεργασίες για το ρόλο και το χαρακτήρα της Ευρώπης είναι πρωτοφανείς. Ωστόσο, ως Κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία διαχειρίζεται τις διαμορφωθείσες συνθήκες με αποτελεσματικότητα, σχέδιο και συνέπεια.
Άλλωστε, επί 48 χρόνια είναι το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων.
Γι' αυτό βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αποδεδειγμένα διαθέτει στέρεες βάσεις στην κοινωνία, διότι είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και πάνω από όλα ενωτικό.
Ακόμα και τώρα, στα δύσκολα λόγω της ενεργειακής κρίσης, υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με υπευθυνότητα και σοβαρότητα κόντρα σε κάθε λογής δημαγωγούς, επιλέγοντας πάντα το δύσβατο μονοπάτι της αλήθειας, όσο επίπονο και αν αυτό είναι. Πατά γερά στο σήμερα οδηγώντας την Ελλάδα στο μέλλον. Και εδώ έγκειται η ειδοποιός διαφορά μας με τα άλλα κόμματα. Το να δηλώνει κάποιος «Αριστερός» ή «Σοσιαλιστής» ήταν, είναι και παραμένει μόδα. Μια τάση της εποχής. Οι μόδες όμως αλλάζουν, ξεφτίζουν, ξεθωριάζουν, ξεπερνιούνται. Αντίθετα, το να είσαι Νέα Δημοκρατία είναι συνέπεια, αποφασιστικότητα, εντιμότητα, ήθος και στάση ζωής.
Γιατί «η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο και προοδευτικότερο κόμμα της χώρας», όπως δήλωσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Γιατί «εμείς πιστεύουμε στα ιδεώδη της δημοκρατίας. Της αληθινής δημοκρατίας», όπως πρόσθεσε ο Γεώργιος Ράλλης.
Γιατί «είμαστε η δύναμη της προόδου, της δημοκρατίας και της ελευθερίας», όπως τόνισε ο Ευάγγελος Αβέρωφ.
Γιατί «οι Έλληνες αξίζουν να γνωρίζουν πάντα την αλήθεια», όπως εύστοχα παρατήρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Γιατί «η παράταξη μας και η ιδεολογία της ήταν πάντα σταθερός υποστηρικτής της αναγκαιότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης», σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Έβερτ.
Γιατί «ερχόμαστε να ενώσουμε όλους, να μπει τέλος στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, σηκώνοντας τη σημαία της κοινωνικής ευθύνης», όπως τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.
Γιατί «η ΝΔ παραμένει δύναμη συνεκτική, σταθερή, υπεύθυνη, με διορατικότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα», όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Γιατί «η ΝΔ με την υπεύθυνη και αμετακίνητη στάση της κράτησε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το ευρώ», όπως σημείωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Γιατί «η ΝΔ είναι ένα κόμμα βαθιά λαϊκό», όπως εύστοχα παρατήρησε ο σημερινός Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρόκειται για απαράβατες και αδιαπραγμάτευτες ιδεολογικές αρχές, αφού για εμάς προέχει πάντα ο πολίτης. Και εμείς βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους πολλούς, αυξάνοντας δυο φορές σημαντικά τον κατώτατο μισθό, καταργώντας την εισφορά αλληλεγγύης, μειώνοντας τη φορολογία και καλύπτοντας με αναδρομική ισχύ την επιβάρυνση εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Όταν η αντιπολίτευση αρκείται σε ανέξοδες και ανέφικτες υποσχέσεις, εμείς μιλούμε με πράξεις. Γινόμαστε αποτελεσματικοί και ωφέλιμοι στην κοινωνία γιατί η ΝΔ έχει σχέδιο τετραετίας, πρόγραμμα οκταετίας και όραμα δεκαετίας για την πατρίδα μας.