(Άρθρο): «Τα δυο μεγάλα στοιχήματα του 2022»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «E-Koufalia.gr», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 08 Ιανουαρίου 2022

«Τα δυο μεγάλα στοιχήματα του 2022»

Η πρώτη προσδοκία που έχω για το 2022 είναι πως θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα συγκριτικά με τις δυο προηγούμενες χρονιές και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που με κάνουν να αισιοδοξώ πως φέτος θα είναι διαφορετικά.
Ο πρώτος είναι υγειονομικός. Η εκτίναξη των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, από αντίστοιχη αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων ή θανάτων και κατ' επέκταση επιπρόσθετη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η ήπια συμπτωματολογία στην τελευταία μετάλλαξη, σύμφωνα με τους ειδικούς, πιθανόν να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους ενός παγκόσμιου εφιάλτη, αφού όλα συνηγορούν ότι η νόσος πολλαπλασιάζεται εκφυλιζόμενη, ακολουθώντας τη φυσική εξελικτική διαδικασία όλων των μεταδιδόμενων ιών.
Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Αντίθετα αποτελεί απαράβατη υποχρέωση να τηρούμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να εφαρμόζουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να αυξηθούν δυναμικά οι εμβολιασμοί.
Είναι σημαντικό ότι εν μέσω της πρωτόγνωρης συνθήκης που βιώνουμε περισσότεροι από 7 εκατομμύρια συμπατριώτες μας έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις και περίπου 3,5 εκατομμύρια έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.
Ο δεύτερος λόγος που με κάνει να αισιοδοξώ πως ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος από τους προηγούμενος είναι το γεγονός οτι η εθνική μας οικονομία παραμένει κινητική, έντονα ανταγωνιστική και καθίσταται εκ νέου ελκυστική στις ξένες επενδύσεις. Ανακτά την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και την αξιοπιστία της στο επενδυτικό στερέωμα και αυτή αποτελεί μια συνθήκη που δεν πρέπει να παραβλέπουμε, ιδίως από τη στιγμή που η
αναβάθμιση της κατά μια επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται προ των πυλών.
Άρα επιβεβαιώνεται ότι αφήνουμε πίσω μας τη βαριά «κληρονομιά» της χρεοκοπίας και βαδίζουμε σε ένα μέλλον με περισσότερη ασφάλεια, γεγονός που αποτυπώνεται από τις ασκούμενες πολιτικές για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπατριωτών μας.
Ήδη από την 1η Ιανουαρίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ, όπως επίσης αυξήθηκε και το κατώτατο ημερομίσθιο για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, ενώ έπεται πρόσθετη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του έτους.
Προφανώς ούτε η ανάπτυξη από μόνη της, ούτε το τέλος της πανδημίας, όποτε και αν έρθει, είναι αρκετά για να γυρίσουμε σελίδα. Ωστόσο η Ελλάδα εκπέμπει σήματα αξιοπιστίας και σταθερότητας που εδράζονται στις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας.
Φέτος, λοιπόν, ας ελπίσουμε σε πολλά και ας προσδοκούμε εξίσου πολλά. Και επιτέλους ας διδαχθούμε από την ιστορία, κάνοντας επιτέλους ένα τολμηρό βήμα προς τα μπροστά!