(Άρθρο): «Οι μεγάλες προκλήσεις του 2022 και η δικαιολογημένη αισιοδοξία»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Bestcity.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου 2022

«Οι μεγάλες προκλήσεις του 2022 και η δικαιολογημένη αισιοδοξία»

Το 2022 θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία, παύοντας να ζούμε σε... επανάληψη πράγματα και καταστάσεις που βιώνουμε την τελευταία διετία.
Σε ό,τι με αφορά είμαι φύσει και θέσει αισιόδοξος, γι' αυτό συμμερίζομαι την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη από τις δυο προηγούμενες. Υπάρχουν δυο συγκεκριμένοι λόγοι οι οποίοι με κάνουν να βλέπω το ποτήρι «μισογεμάτο».
Ο πρώτος είναι υγειονομικός. Η εκτίναξη των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, από αντίστοιχη αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων ή θανάτων και κατ' επέκταση επιπρόσθετη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η ήπια συμπτωματολογία στην τελευταία μετάλλαξη, σύμφωνα με τους ειδικούς, πιθανόν να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους ενός παγκόσμιου εφιάλτη, αφού όλα συνηγορούν ότι η νόσος πολλαπλασιάζεται εκφυλιζόμενη, ακολουθώντας τη φυσική εξελικτική διαδικασία όλων των μεταδιδόμενων ιών.
Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Αντίθετα αποτελεί απαράβατη υποχρέωση να τηρούμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Γι' αυτό και είναι σημαντικό ότι εν μέσω της πρωτόγνωρης συνθήκης που βιώνουμε περισσότεροι από 7 εκατομμύρια συμπατριώτες μας έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις και περίπου 3,5 εκατομμύρια έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.
Ο δεύτερος λόγος που λειτουργεί ως πυλώνας αισιοδοξίας είναι το γεγονός οτι η εθνική μας οικονομία παραμένει κινητική, έντονα ανταγωνιστική και καθίσταται εκ νέου ελκυστική στις ξένες επενδύσεις. Με λίγα λόγια επιβεβαιώνεται ότι αφήνουμε πίσω μας τη βαριά «κληρονομιά» της χρεοκοπίας και βαδίζουμε σε ένα μέλλον με περισσότερη ασφάλεια, γεγονός που αποτυπώνεται από τις ασκούμενες πολιτικές για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπατριωτών μας.
Ήδη από την 1η Ιανουαρίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ, όπως επίσης αυξήθηκε και το κατώτατο ημερομίσθιο για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, ενώ έπεται πρόσθετη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του έτους.
Προφανώς ούτε η ανάπτυξη από μόνη της, ούτε το τέλος της πανδημίας, όποτε και αν έρθει, είναι αρκετά για να γυρίσουμε σελίδα. Ωστόσο η Ελλάδα εκπέμπει σήματα αξιοπιστίας και σταθερότητας που εδράζονται στις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας.
Είναι ένας στόχος που υλοποιήσαμε έχοντας εργαστεί σκληρά, βάσει ενός άρτια δομημένου σχεδίου που μας δείχνει το δρόμο και για το 2022. Έναν δρόμο που θα βαδίσουμε με συνέπεια, υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία, ρεαλισμό και ειλικρίνεια. Διότι τολμώ να πω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.