(Άρθρο): «Το 2022 να μας φέρει υγεία, σύνεση και αισιοδοξία»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021.

«Το 2022 να μας φέρει υγεία, σύνεση και αισιοδοξία»

Το ημερολόγιο δείχνει τέλη Δεκεμβρίου και βρισκόμαστε ξανά στο χρονικό σημείο που το μολύβι του διαβήτη ετοιμάζεται να συναντήσει ξανά το σημείο από το οποίο ξεκίνησε. Σε λίγα 24ωρα κλείνει ένας κύκλος 365 ημερών και ανοίγει ένας καινούργιος γεμάτος όνειρα, στόχους και φιλοδοξίες για κάθε μια και κάθε έναν από εμάς.
Ατομικά και συλλογικά βρισκόμαστε ενώπιον μιας αφετηρίας, με το μυαλό συνειρμικά να πηγαίνει σε όσα προηγήθηκαν, αλλά και σε εκείνα που έπονται.
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος η σκέψη μου είναι στραμμένη πρώτα από όλα στους συμπολίτες μου που «χτυπήθηκαν» από την υγειονομική δοκιμασία. Στους φίλους που «έφυγαν» εξαιτίας του κορωνοϊού, στις οικογένειες τους που έμειναν πίσω πενθώντας δικούς τους ανθρώπους, καθώς και στους επαγγελματίες που δοκιμάζονται εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας.
Γι' αυτό η πρώτη ευχή που κάνω ενόψει του 2022 είναι να είμαστε υγιείς! Του χρόνου τέτοιες ημέρες να μην λείπει κανείς από την ανταλλαγή των παραδοσιακών ευχών, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο.
Πιστεύω πως οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν. Να μας βελτιώνουν, να μας κάνουν καλύτερους. Υπό αυτό το πρίσμα προσδοκώ τη νέα χρονιά να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο του κορωνοϊού και να απολαύσουμε τα αγαθά της δυναμικής ανάπτυξης που αναμένουμε για την εθνική μας οικονομία. Να ζήσουμε όμορφες στιγμές, να βιώσουμε την αγάπη, να μοιράσουμε απλόχερα το χαμόγελο στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας. Επιθυμώ η ελπίδα να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας και να μην είναι μια ακόμα ευχή. Γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη!
Παράλληλα, θέλω το νέο έτος να είναι η χρονιά της σύνεσης. Η χρονιά που θα αφήσουμε πίσω μας καινοφανείς θεωρίες συνωμοσίας και θα πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας. Η χρονιά που οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα κινητοποιήσουν επιπρόσθετους ιδιωτικούς πόρους για επενδύσεις περίπου 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας τουλάχιστον 180.000 θέσεις εργασίας έως το 2026 και θα αυξήσουν το ΑΕΠ κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες. Η χρονιά που η καινοτομία θα μετασχηματίσει την Ελλάδα σε ελκυστικό προορισμό για ξένες και εγχώριες επενδύσεις και η αξιοπιστία της πατρίδας μας θα αυξάνεται στο εξωτερικό.
Η τρίτη ευχή που κάνω είναι το 2022 να επιστρέψει η αισιοδοξία. Να παραμερίσουμε τις αβεβαιότητες του σήμερα και να οραματιστούμε ένα αύριο πιο ασφαλές, πιο σίγουρο, πιο σταθερό, πιο ισορροπημένο.
Οι τρεις λέξεις που επέλεξα, υγεία, σύνεση και αισιοδοξία, μπορεί να είναι μικρές στην έκτασή τους, όμως είναι μεγάλες στην καρδιά μας γιατί μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια. Γιατί μας δείχνουν το δρόμο προς το μέλλον. Γιατί μπορούν να γίνουν ο φάρος της ελπίδας που μας καθοδηγεί.
Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια δημιουργικά, χρόνια ευλογημένα για εσάς και τις οικογένειες σας!