Στη Βουλή φέρνει ο Θ. Καράογλου το θέμα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θέρμης

Θεσσαλονίκη, 18 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Στη Βουλή φέρνει ο Θ. Καράογλου το θέμα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θέρμης

Στη Βουλή φέρνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου το θέμα της εγκατάστασης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θέρμης σε χώρο που είναι ακατάλληλος για την επιμόρφωση παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Με ερώτηση του προς τα αρμόδια υπουργεία ο κ. Καράογλου ζητά να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το 1ο ΕΕΕΕΚ Θέρμης να στεγαστεί σε χώρο ο οποίος πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Όπως επισημαίνει, λόγω της έλλειψης σχολικών υποδομών το κτήριο που στεγάζεται σήμερα το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θέρμης, στο οποίο φοιτούν 25 παιδιά με ειδικές ανάγκες, δεν προοριζόταν για σχολική μονάδα. Και αυτό γιατί δεν διαθέτει αυλή, ανελκυστήρα, έξοδο κινδύνου, ούτε και χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους για χρήσεις γυμναστηρίου και φυσιοθεραπείας.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, ο βασικός χώρος που χρησιμοποιείται για την επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών είναι το ισόγειο, ενώ τα εργαστήρια λειτουργούν στο υπόγειο όπου δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός και φυσικό φως.
Ενδεικτικό είναι ακόμη το γεγονός οτι η αίθουσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν διαθέτει ανελκυστήρα και κατ' επέκταση αδυνατούν να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματά τους.
Επίσης ο κ. Καράογλου ζητά να ενημερωθεί σε ποιες κινήσεις θα προβεί η Πολιτεία ώστε τα 25 παιδιά που φοιτούν σε αυτό να έχουν πρόσβαση στη γυμναστική και στη φυσιοθεραπεία που χρειάζονται, αφού λόγω της πανδημίας οι χώροι που χρησιμοποιούνταν για αυτές τις δραστηριότητες σταμάτησαν να λειτουργούν επειδή βρίσκονται στο υπόγειο και δεν διαθέτουν επαρκή εξαερισμό.