«Καμία νέα αρχή δεν γίνεται με παλιές ψευδαισθήσεις»

Θεσσαλονίκη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Καμία νέα αρχή δεν γίνεται με παλιές ψευδαισθήσεις»

Την άποψη ότι «η Αριστερά του σήμερα λειτουργεί ως ανάχωμα σε κάθε πραγματική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος» εξέφρασε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην Ολομέλεια της Βουλής, παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον Οργανισμό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε τη νοοτροπία που επέδειξε ο κ. Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, επισημαίνοντας πως οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν τι εστί ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχουν την εμπειρία του περίφημου «προγράμματος Θεσσαλονίκης» που αποτέλεσε, όπως είπε, «μνημείο πολιτικής εξαπάτησης».
«Το γεγονός ότι μείνατε μετεξεταστέοι στις εξετάσεις της διακυβέρνησης δεν σας έκανε σοφότερους. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δεν κατανοήσατε πως οι συμπατριώτες μας κρίνουν και αξιολογούν τα πολιτικά κόμματα με γνώμονα ποιοι έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν τις υποσχέσεις σε εφικτά σχέδια και τα συνθήματα σε πραγματικές πολιτικές», σημείωσε.
Και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου καμία νέα αρχή, την οποία ευαγγελίζεστε, δεν μπορεί να γίνει με παλιές ψευδαισθήσεις. Κάπως έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε συνώνυμο του λαϊκισμού, της υποκρισία και της ψηφοθηρίας».
Αναφερόμενος στην ακραία υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καράογλου παρατήρησε ότι το μείγμα πολιτικής που εφαρμόστηκε την τετραετία 2015-2019, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «εθνική ανάγκη», εξόντωσε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
«Φορολογήσατε τους πάντες και τα πάντα, με χιλιάδες νοικοκυριά να βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες να κλείνουν τα βιβλία τους για να γλυτώσουν από τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ που υποτίθεται ότι θα καταργούσατε.
Επιβάλλατε φόρους στο εισόδημα, στην κατανάλωση, στις καταθέσεις, στα καύσιμα, στον καφέ, στα κινητά τηλέφωνα, ακόμη και στη διαμονή στα ξενοδοχεία. Αντί να διδαχθείτε από το χθες, επιμένετε στην κλασσική αντιπολιτευτική τακτική των υποσχέσεων για παροχές χωρίς να αποδεικνύετε κάτω από ποιους όρους είναι εφικτές. Δεν διδαχθήκατε τίποτα, δεν αλλάξατε σε τίποτα.
Αντίθετα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις εφαρμόζοντας μια στοχευμένη πολιτική μείωσης των φόρων που αφορά όλη την κοινωνία. Δίχως αποκλεισμούς και διακρίσεις» τόνισε.
Μιλώντας για την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να αναβαθμίσει την οργάνωση και λειτουργία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και σε επίπεδο διαδικασιών, ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι σκοπός είναι ο Οργανισμός να υπηρετεί το ρόλο του. «Να εκσυγχρονιστεί, να γίνει πιο ευέλικτος, να λειτουργεί ως επιταχυντής της Δικαιοσύνης συμβάλλοντας στην παροχή υψηλότερης ποιότητας νομικών υπηρεσιών στο πεδίο του χειρισμού των δικαστικών υποθέσεων, αλλά και στο πεδίο του γνωμοδοτικού έργου».
Τέλος, ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής, διατυπώνοντας την άποψη ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα επιτρέψει στη χώρα να μην ξαναγυρίσει στις αναταράξεις του παρελθόντος. «Η Ελλάδα φεύγεις προς τα εμπρός, η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα αναπτύσσεται, η Ελλάδα προοδεύει χάρη στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε μεταξύ άλλων.