«Η τεχνολογία κρίσιμος καταλύτης για την ανάπτυξη κάθε σύγχρονης κοινωνίας»

Θεσσαλονίκη, 11 Ιουνίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η τεχνολογία κρίσιμος καταλύτης για την ανάπτυξη κάθε σύγχρονης κοινωνίας»

«Η τηλεργασία είναι μια από τις αλλαγές που ήρθαν για να μείνουν. Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα λειτουργικό, καινοτόμο, εξυπηρετικό Δημόσιο. Το δικαιούμαστε! Ιδίως σήμερα που η τεχνολογία αποτελεί κρίσιμο καταλύτη για την ανάπτυξη κάθε σύγχρονης κοινωνίας, οφείλουμε να ακολουθήσουμε το ρεύμα της εποχής» υποστήριξε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την τηλεργασία στο Δημόσιο Τομέα.
Παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση για το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η υγειονομική κρίση ανέδειξε ως μεγάλη πρόκληση τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.
«Η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στην ψηφιακή εποχή. Κινείται πλέον με ταχύτητες 5G, βρίσκεται σε κίνηση και παράγει αποτελέσματα» ανέφερε στην ομιλία του, εξηγώντας οτι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση της ΝΔ ανταποκρίθηκε τάχιστα στο προσκλητήριο της ευθύνης.
«Διέκρινε εγκαίρως το νέο περιβάλλον αυξημένων απαιτήσεων που δημιουργούσε ο νέος ψηφιακός κόσμος που "γεννιόταν" και τα "μικρά θαύματα" που συντελέστηκαν στην πατρίδα μας αποτελούν παγκόσμιο σημείο αναφοράς» είπε, επισημαίνοντας πως από ουραγός των εξελίξεων η Ελλάδα έκανε άλματα όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. «Τα πολλά και σημαντικά που επιτεύχθηκαν έγιναν γρήγορα μα όχι βιαστικά και ήταν σχεδιασμένα και όχι τυχαία» πρόσθεσε.
Αναφορικά με την τηλεργασία στο Δημόσιο Τομέα έκανε λόγο για «ανάγκη των καιρών» η οποία απαντά στην εργασιακή πραγματικότητα του σήμερα. «Είναι ένα μοντέλο εργασίας το οποίο δεν επηρεάζει μισθολογικά τον εργαζόμενου ούτε θίγει την εξέλιξή του. Αξίζει να τολμήσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων, παρατηρώντας συγχρόνως ότι η πατρίδα μας πρέπει να κερδίσει το ψηφιακό στοίχημα.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του υποστήριξε ότι η τηλεργασία είναι «προαπαιτούμενο» για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση των σχέσεων κράτους-πολίτη.
Όπως είπε: «Στο τέλος του δρόμου ο στόχος είναι κοινός: Η άρση της γραφειοκρατίας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η νέα εποχή που ορίζουν οι κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις γίνεται η αφετηρία να ξεπεράσουμε το δύσκαμπτο και πολλές φορές προβληματικό μοντέλο διάρθρωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης».
Και συνέχισε: «Μέσα από την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου θα παρέχονται όλα τα εχέγγυα στους Δημοσίους Υπαλλήλους να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής αλλά και να προσαρμοστούν πιο εύκολα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται».