Συνάντηση εργασίας του κ. Θ. Καράογλου με τον νέο Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση εργασίας του κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον νέο Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας

Η επιτυχημένη επαναλειτουργία των λυκείων μονοπώλησε τη σημερινή συνάντηση εργασίας του κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμά Μπαχαράκη.
Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τη χρησιμότητα των self tests στην προσεκτική επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και στην υπευθυνότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στην πρωτόγνωρη διαδικασία.
Ο κ. Μπαχαράκης ενημέρωσε τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ότι τα λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας ήταν 100% έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ τόνισε ότι ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Κεντρική Μακεδονία σήμερα λειτούργησαν 277 λύκεια, τις πόρτες των οποίων πέρασαν 63.601 μαθητές και περισσότεροι από 13.000 εκπαιδευτικοί. Τους ακολούθησαν περισσότεροι από 600 καθαριστές/καθαρίστριες και 250 υπεύθυνοι κυλικείων.
«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε τα λύκεια να λειτουργήσουν ομαλά, δίνοντας την προσοχή που πρέπει στους μαθητές της τρίτης τάξης του λυκείου που έχουν το βάρος της προετοιμασίας ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων» ανέφερε ο κ. Μπαχαράκης.
Για μια πρωτόγνωρη διαδικασία η οποία εξελίσσεται με άκρως θετικό πρόσημο έκανε λόγο ο κ. Καράογλου, ενώ απευθυνόμενος στον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας εξέφρασε την πεποίθηση πως η εκπαιδευτική κοινότητα θα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο κάθε δυσκολία που τυχόν προκύψει. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: «Επισκέφθηκα σήμερα τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θωμά Μπαχαράκη, αφενός για να ενημερωθώ για το πώς εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα επιστροφής στα θρανία για τους μαθητές του λυκείου και αφετέρου για να τον συγχαρώ με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά του λυκείου "καλώς επιστρέψατε στα θρανία" και τους θυμίζω ότι πρέπει να τηρούν με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να φορούν μάσκες, να τηρούν αποστάσεις, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό.
Πολλά συγχαρητήρια οφείλουμε και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αν και βρέθηκαν ενώπιον μιας πρωτόγνωρης διαδικασίας, εν τούτοις κατάφεραν η επαναλειτουργία των λυκείων να είναι επιτυχημένη.
Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε εξαιρετικά στην πατρίδα μας. Όμως η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να αντικατασταθεί, ιδίως για τους μαθητές της τρίτης τάξης του λυκείου που βιώνουν το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων εν μέσω πανδημίας. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η Κυβέρνηση μεριμνεί προκειμένου όλα να εξελιχθούν απρόσκοπτα, στο μέτρο του δυνατού».