"Την ένταξη των τελωνειακών υπαλλήλων στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της πανδημίας ζητά ο κ. Θ. Καράογλου"

Θεσσαλονίκη, 07 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου
Την ένταξη των τελωνειακών υπαλλήλων στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της πανδημίας ζητά ο κ. Θ. Καράογλου

Να συμπεριληφθεί ο κλάδος των Τελωνειακών Υπαλλήλων στις εργασιακές ομάδες που έχουν ενταχθεί στο εθελοντικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της πανδημίας ζητά ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στους συναρμόδιους Υπουργούς.
Σε αυτήν επισημαίνει πως η έναρξη της τουριστικής περιόδου το προσεχές διάστημα αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα που δίνουμε ως χώρα για την ανάκαμψη της οικονομίας με την υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών από το εξωτερικό, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.
Το άνοιγμα του τουρισμού συνεπάγεται και την αύξηση διενέργειας ελέγχων από τους τελωνειακούς υπαλλήλους που εκτελούν υπηρεσία στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας στους διερχόμενους τουρίστες και επισκέπτες. Ωστόσο, προσθέτει στην ερώτηση ο κ. Καράογλου, οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν έχουν ενταχθεί στις επαγγελματικές ομάδες που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα, παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν μαζί με τους Τελωνειακούς και διενεργούν ελέγχους στα τελωνεία της χώρας έχουν ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει διαφοροποίηση στην έκθεση στον κίνδυνο.
Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, τα οποία αναφέρει ο κ. Καράογλου, μέχρι στιγμής στον κλάδο έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα κρούσματα Covid-19 με αποτέλεσμα πολλοί τελωνειακοί είτε να νοσηλεύονται σε νοσοκομειακά ιδρύματα είτε να βρίσκονται σε κατ' οίκον θεραπεία και περιορισμό τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ήδη δυο εν ενεργεία τελωνειακοί υπάλληλοι έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας νοσήσει από κορονοϊό.
«Λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού και να αναπτύξει ο οργανισμός αντισώματα απαιτούνται δυο δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού, γεγονός που απαιτεί από 20 ημέρες έως 3 μήνες ανάλογα με το εμβόλιο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενταχθούν οι τελωνειακοί υπάλληλοι άμεσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων που βρίσκονται λόγω της φύσης της εργασίας τους περισσότερο εκτεθειμένοι» καταλήγει στην ερώτηση του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.