"Κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ζούγκλα και... μπαχαλακιστάν"

Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ζούγκλα και... μπαχαλακιστάν»

Σχολιάζοντας τις αγριότητες που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε 24χρονος ειδικός φρουρός, αλλά και τις εικόνες χάους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Πρυτανεία του οποίου τελεί υπό κατάληψη 17 συνεχείς ημέρες, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον 24χρονο ειδικό φρουρό της ομάδας "ΔΡΑΣΗ" που δέχθηκε δολοφονική επίθεση χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, καθώς και σε όσους συναδέλφους του νοσηλεύονται. Η ανατριχιαστική φράση "θα πεθάνεις" που ξεστομίζει ένας από τους δράστες της επίθεσης τη στιγμή που τον κλωτσούσε στο κεφάλι πρέπει να αφυπνίσει όσους παρέχουν πολιτική κάλυψη σε αυτού του είδους τα θλιβερά φαινόμενα.
Όσα ζούμε τα τελευταία 24ωρα δεν είναι "αυθόρμητες" εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά μια κλιμακούμενη επιχείρηση συγκεκριμένων κύκλων να πυροδοτήσουν κοινωνικές εντάσεις.
Κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ζούγκλα και... μπαχαλακιστάν σπεκουλάροντας πάνω στο θυμό και επενδύοντας στο χάος και τη βία.
Απέναντι στα φαινόμενα αβυσσαλέου μίσους εις βάρος των αστυνομικών ουδείς έχει το δικαίωμα να παριστάνει τον... Πόντιο Πιλάτο, ούτε να εκδίδει ανακοινώσεις που εμμέσως παρέχουν άλλοθι στους δράστες.
Η καταδίκη αυτών των άθλιων φαινομένων πρέπει να είναι καθολική και φυσικά κανείς να μην συγχέει την άσκηση αντιπολίτευσης με την υπονόμευση της κοινωνικής ειρήνης.
Στις συντεταγμένες Δημοκρατίες το πεδίο αντιπαράθεσης είναι το Κοινοβούλιο και όχι ο δρόμος.
Ας μην επιτρέψουμε στα άκρα, από όπου και αν προέρχονται, να μετατρέψουν τις πλατείες σε πεδία μάχης και φυσικά να τους αποτρέψουμε να βάλουν τους Έλληνες στα ιδεολογικά χαρακώματα».