"Να χτίσουμε κοινωνικό μέτωπο ευθύνης ενάντια στην τρομοκρατία"

Θεσσαλονίκη, 03 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Να χτίσουμε κοινωνικό μέτωπο ευθύνης ενάντια στην τρομοκρατία»

Υπέρ της συγκρότησης ενός κοινωνικού μετώπου ευθύνης ενάντια στην τρομοκρατία τάχθηκε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή της ΕΡΤ-1 «Από τις έξι».
Απαντώντας στις ερωτήσεις των Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν απερίφραστα τα συνεχή φαινόμενα βίας που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, εξηγώντας πως η απομόνωση τους θα συμβάλλει καταλυτικά στο να αποφευχθεί η πυροδότηση κοινωνικής έντασης και να αποτραπεί η ανάπτυξη νέων θυλάκων συγκρούσεων.
«Απευθύνομαι σε όλα τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα και ζητώ να καταδικάσουν τις ενέργειες των τελευταίων 24ώρων ώστε στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για εγκληματικές πράξεις» δήλωσε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως «όλοι θα πρέπει να είμαστε σύμμαχοι και συμπαραστάτες των αστυνομικών, οι οποίοι είναι παιδιά του λαού τα οποία επιτελούν το καθήκον τους θέτοντας σε καθημερινό κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη δική μας ζωή, την τιμή μας, την περιουσία και την ασφάλεια μας. Είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε ένα κοινωνικό μέτωπο ευθύνης ενάντια στην τρομοκρατία».
Αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση, ο κ. Καράογλου στηλίτευσε το γεγονός ότι μέσω της ρητορικής των στελεχών της η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζεται με έναν ακραίο χώρο και έναν τρομοκράτη.
«Ο κ. Κουφοντίνας έχει δικαιώματα τα οποία προβλέπονται από τον σωφρονιστικό κώδικα. Έχει τη δυνατότητα να τα εξαντλήσει με τον δικαστικό τρόπο που προβλέπεται. Συνειδητά δεν το κάνει, γιατί επιθυμεί να γίνει σύμβολο κοινωνικών αγώνων. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Καταδικάζουμε την κάθε μορφής τρομοκρατία. Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους. Ο κ. Κουφοντίνας έχει τη δικονομική δυνατότητα να προσφύγει εκεί που πρέπει και να δικαιωθεί εφόσον κριθεί ότι έχει δίκαιο. Το κράτος Δικαίου, όμως, δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς» τόνισε χαρακτηριστικά.