Συνάντηση Θ. Καράογλου με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Θεσσαλονίκη, 01 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση Θ. Καράογλου με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που εκπροσωπεί 2.500 Εποχικούς Πυροσβέστες, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Τα μέλη του ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π. κατέθεσαν εγγράφως τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου τους για την «επαγγελματική ανασφάλεια», όπως τόνισαν, που βιώνουν καθημερινά, προτείνοντας ο χρόνος εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα να εκληφθεί ως χρόνος φοίτησης-εκπαίδευσης και απόκτησης πολύτιμης εμπειρίας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σκαλοπάτι εξέλιξής τους στην Υπηρεσία προκειμένου να αξιοποιηθούν ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Άλλο θέμα που έθιξαν ήταν η ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης για υγειονομική και επαγγελματική αποκατάσταση σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού συναδέλφου τους, συμβασιούχου Πυροσβέστη, εν ώρα υπηρεσίας, αφού στο ισχύον πλαίσιο δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.
Ο κ. Καράογλου παρέλαβε το υπόμνημα των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών δεσμευόμενος ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να του μεταφέρει τα αιτήματά τους. Σημείωσε δε, πως σέβεται απεριόριστα τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, ευχαριστώντας για τη συνέπεια και την ευσυνειδησία που τους διακρίνει κατά την άσκηση του καθήκοντος.
«Η πλούσια εμπειρία που διαθέτετε από τις προηγούμενες αντιπυρικές περιόδους είναι πολύτιμη για να σωθούν πολλές ζωές, πολλές περιουσίες, αλλά και το φυσικό μας περιβάλλον. Σας ευχαριστούμε, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες σας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως οι Θεσσαλονικείς τιμούν τους συμβασιούχους Πυροσβέστες για την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν.