Επικοινωνία Θ. Καράογλου με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για την υπογραφή νέας τουριστικής συμφωνίας Ελλάδας-Σερβίας

Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Επικοινωνία Θ. Καράογλου με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για την υπογραφή νέας τουριστικής συμφωνίας Ελλάδας-Σερβίας

Μετά από αίτημα του Δημάρχου Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και συζήτησε μαζί του το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την έγκριση και υπογραφή νέας τουριστικής συμφωνίας Ελλάδας-Σερβίας.
Ο κ. Καράογλου μετέφερε στον αρμόδιο Υπουργό την ιδιαίτερα ελκυστική θέση που κατέχει ο Δήμος Βόλβης στη Σερβική τουριστική αγορά, καθώς αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους πολίτες της γειτονικής χώρας, ενώ του εξήγησε τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα καταγράψει η τοπική οικονομία από την ταχύτερη υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.
Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε τον κ. Καράογλου πως η νέα τουριστική συμφωνία Ελλάδας-Σερβίας θα εγκριθεί και υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν, καθορίζοντας με σαφήνεια τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το καλοκαίρι του 2021. Επίσης, σημείωσε πως το 2019 η Ελλάδα υποδέχθηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι δαπάνησαν περίπου 356 εκατομμύρια ευρώ κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.
Μετά το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας και τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον Υπουργό Τουρισμού, ο κ. Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησα στον Δήμο Βόλβης, ο Δήμαρχος κ. Διαμαντής Λιάμας και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου μου μετέφεραν τον προβληματισμό τους για την ανάγκη υπογραφής τουριστικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία που ταλαιπωρεί την υφήλιο.
Σήμερα επικοινώνησα με τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως το τυπικό σκέλος της διαδικασίας θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και ότι με τη νέα συμφωνία θα καθορίζεται με σαφήνεια ο τρόπος εισόδου των Σέρβων τουριστών στην πατρίδα μας το φετινό καλοκαίρι, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία παραμένει σε ενεργή φάση. Χάρη, όμως, στους συνεχείς εμβολιασμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο συγκριτικά με εκείνο του 2020.
Πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη, αφενός διότι καταγράφεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές Σέρβων στο Δήμο Βόλβης και αφετέρου γιατί ο Δήμος Βόλβης αποτελεί σταθερό πόλο έλξης για χιλιάδες Σέρβους τουρίστες που παραθερίζουν κάθε καλοκαίρι στα τουριστικά καταλύματα της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού, αλλά και για τους διερχόμενους προσκυνητές του Αγίου Όρους.
Η υπογραφή της νέας τουριστικής συμφωνίας επιβεβαιώνει τη βαθιά και αληθινή φιλία των δυο λαών, εδραιώνοντας την ελληνική τουριστική βιομηχανία ως κυρίαρχη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».