«Από τον Δήμο Δέλτα ξεκινά η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης»

Θεσσαλονίκη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Από τον Δήμο Δέλτα ξεκινά η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης»

Κάλεσμα συσπείρωσης των παραγωγικών δυνάμεων του Δήμου Δέλτα γύρω από τη συγκρότηση μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας που θα επανεκκινήσει την περιοχή απηύθυνε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Δημοτικές Ενότητες και εργοστάσια που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Το πρόγραμμα του κ. Καράογλου περιελάμβανε συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Χαλάστρας κ. Αχιλλέα Χαντέ, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ κ. Σπύρο Σταματάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΔ κ. Κώστα Δουσδαμπάνη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Καλοχωρίου κ. Πέτρο Στατερούδη.
Στη δήλωσή του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «από τον Δήμο Δέλτα πρέπει να αρχίζει η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και όχι να τελειώνει. Είναι ώρα να κοιτάξουμε πώς θα αναδείξουμε τα αξεπέραστα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, όπως είναι για παράδειγμα το Δέλτα του Αξιού, αλλά και πως θα αξιοποιήσουμε περαιτέρω τις παραγωγικές δυνατότητές του όπως τη μυδοκαλλιέργεια και το ρύζι. Για το λόγο αυτό καλώ σε μια ευρύτερη συμμαχία για την επανεκκίνηση του Δήμου Δέλτα.
Για να πετύχουμε την αποστολή μας χρειάζεται η συνδρομή όλων των δυνάμεων ευθύνης ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο αύριο, για το σύνολο των δημοτών».
Ο κ. Καράογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων εντός της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, τονίζοντας ότι «οι αποφάσεις για τα μείζονα ζητήματα πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα το "θέλω" της τοπικής κοινωνίας. Λογικές και πρακτικές "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" δεν χωρούν στη Δημοκρατία. Η πολιτική υπηρετεί τους πολίτες και αντλεί δύναμη από αυτούς. Άρα οι δημότες του Δήμου Δέλτα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι και να έχουν άποψη επί του θέματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.