"Είμαι περήφανος που βλέπω την ΑΖΚ να καθιερώνεται ως κύτταρο δημιουργίας στη Ν.Α. Ευρώπη"

Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Είμαι περήφανος που βλέπω την Α.Ζ.Κ. να καθιερώνεται ως κύτταρο δημιουργίας στη Ν.Α. Ευρώπη»

Τα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στην οδό Φιλικής Εταιρείας 14, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε χθες (16/2) ο κ. Θεόδωρος Καράογλου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κυριάκο Λουφάκη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Τραματζά.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την ανάγκη δικτύωσης των ελληνικών startups με τις αγορές του εξωτερικού και τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, με τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζει τη χαρά του για την αποτελεσματικότητα με την οποία ο φορέας καλλιεργεί την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών επενδύσεων υψηλής έντασης γνώσης στην περιοχή.
Ο κ. Καράογλου ενημερώθηκε για τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων του κτηρίου, το οποίο εγκαινίασε στις 17 Ιουνίου 2020 με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τις δράσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας με απώτερο σκοπό να προσδώσει προστιθέμενη αξία στο υψηλού επιπέδου και κατάρτισης ανθρώπινο κεφάλαιο της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.
«Όταν υλοποίησα τη μετεγκατάσταση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στις νέες εγκαταστάσεις», σημείωσε ο κ. Καράογλου, «είχα επισημάνει στον κ. Λουφάκη τη σημασία να κερδίσει η Θεσσαλονίκη το στοίχημα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τους προηγούμενους μήνες να ανθίζει και την πόλη μας να καθιερώνεται ως "θερμοκοιτίδα" της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Σε συνδυασμό με τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς "Thess Intec", σε σύντομο χρονικό διάστημα η Θεσσαλονίκη θα αποτελεί διεθνή κόμβο ανάπτυξης της γνώσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Με τον κ. Λουφάκη και τον κ. Τραματζά συμφωνούμε ότι η πατρίδα μας διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο πρέπει να υποστηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε να ανοίξει τα φτερά του προς το μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας διαθέτει όλα τα εφόδια να λειτουργήσει ως "μαγνήτης" συνεργειών για τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων που διακρίνονται στις νέες τεχνολογίες.
Συνεχίζοντας να εξελίσσεται με τον ίδιο αλματώδη ρυθμό, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας κατέχει επάξια τον τίτλο του "κυττάρου δημιουργίας" για νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ζητήματα καινοτομίας».