"Το Thess Intec πολλαπλασιάζει την αξία του Δήμου Θερμαϊκού"

Θεσσαλονίκη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Το "Thess Intec" πολλαπλασιάζει την αξία του Δήμου Θερμαϊκού»

Στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου Θερμαϊκού που δοκιμάζεται από την πανδημία βρέθηκε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, συζητώντας με καταστηματάρχες και επιχειρηματίες τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην τοπική οικονομία εξαιτίας του κορωνοϊού και πως αυτά επηρεάζουν την εμπορική δραστηριότητα μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.
Ο κ. Καράογλου συνομίλησε με εκπροσώπους επαγγελματιών, άκουσε τις αγωνίες τους και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στους συναρμόδιους Υπουργούς τους προβληματισμούς που κυριαρχούν στην αγορά του Δήμου Θερμαϊκού, ώστε η Κυβέρνηση να τους λάβει σοβαρά υπόψη στο δίχτυ προστασίας που «πλέκει» γύρω από τις πληττόμενες επιχειρήσεις.
Προηγήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαμασλή, στη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για τη μεταρρύθμιση που υλοποιεί η Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ακόμη συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού στην Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου «Thess Intec», ένα από τα δυο mega projects που υλοποιεί η Κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και το οποίο ο κ. Καράογλου έβαλε στις ράγιες της υλοποίησης ως Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), ενώ εκτενής διάλογος έγινε για την ανάπτυξη του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο Δήμος Θερμαϊκού έχει περισσότερα από 50 χιλιόμετρα συνεχόμενης ακτογραμμής, καθώς και για την ανάδειξη των υδροβιοτόπων Αγγελοχωρίου και Επανομής.
Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συναντήσεων ο κ. Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την πανδημία να συνεχίζει να μας απειλεί και πλέον να κινείται πιο επιθετικά μετά τις μεταλλάξεις, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει. Η πατρίδα μας αντιστέκεται αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού και έχοντας γρήγορα αντανακλαστικά προσαρμόζεται στα δεδομένα θέλοντας να περιορίσει την έξαρση του Covid-19, προσφέροντας πολύτιμο χρόνο στο Σύστημα Υγείας να προχωρήσει γρήγορα τους εμβολιασμούς.
Επίσης, όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι οικονομία χωρίς υγεία δεν υπάρχει. Κατανοώ την κόπωση, όπως και τον εκνευρισμό. Όμως στην αγωνία των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και των νοικοκυριών, η Κυβέρνηση απαντά με στοχευμένες παρεμβάσεις και δυναμικά μέτρα στήριξης που βοηθούν όλους τους πληττόμενους.
Σήμερα προέτρεψα τη δημοτική αρχή του Δήμου Θερμαϊκού και τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής να μείνουμε ενωμένοι ώστε να γράψουμε μαζί τον επίλογο της υγειονομικής κρίσης. Κανείς δεν θα μείνει μόνος και απροστάτευτος. Μαζί θα ξεπεράσουμε τις πρόσκαιρες δυσκολίες και μαζί θέτουμε τις βάσεις ώστε ο Δήμος Θερμαϊκού να κεφαλαιοποιήσει τις πλούσιες αναπτυξιακές δυνατότητες που διαθέτει.
Ιδιαίτερα με την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς "Thess Intec" εντός των διοικητικών του ορίων η αξία της ευρύτερης περιοχής θα πολλαπλασιαστεί, αφού ο Δήμος Θερμαϊκού θα καταστεί η "καρδιά" της καινοτομίας και της ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο το οποίο θα προσδώσει στη γη ακόμη μεγαλύτερη αξία, θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει μια έκταση 761 στρεμμάτων η οποία σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτη, αλλάζοντας ριζικά προς το καλύτερο το μέλλον του Δήμου Θερμαϊκού».