Δήλωση στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)

Δήλωση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Θεόδωρου Καράογλου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07 Ιανουαρίου 2021

Φίλε Σταύρο, καλώς ήρθες στο Διοικητήριο, σε έναν χώρο ο οποίος σου είναι οικείος. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Το παν στη ζωή, όταν κάνεις τον απολογισμό της ημέρας, είναι να ξέρεις βαθιά μέσα σου πως έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου. Και εγώ παραδίδω τη σκυτάλη έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου!

Στους 18 μήνες αυτής της διαδρομής πετύχαμε πολλά και κατά την άποψή μου σημαντικά, συμμετέχοντας ενεργά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 για την αναγέννηση της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου έγινε το σπίτι κάθε Βορειοελλαδίτη.

Επίσης, τα μεγάλα έργα, επιτέλους, απέκτησαν σάρκα και οστά!

Τις μακέτες και τις υποσχέσεις διαδέχθηκαν:
-οι πράξεις,
-η συνέπεια
-και η αποτελεσματικότητα.

Για παράδειγμα:
-Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς "Thess Intec" μπήκε στις ράγες της υλοποίησης και το τέλος καλοκαιριού του 2023 θα ανοίξει τις πύλες του.
-Η ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo μπήκε και αυτή στην τελική της ευθεία, με τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό να εξελίσσεται ταχύτατα και αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2026 η Θεσσαλονίκη να έχει ένα:
-νέο,
-υπερσύγχρονο
συνεδριακό κέντρο.

Επίσης, κάτι που είχα δηλώσει και την πρώτη φορά που ανέλαβα Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, τον Ιούνιο του 2012, ότι, δηλαδή θέλω το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), να γίνει ένα μικρό υπουργείο Ανάπτυξης. Και αυτό το πετύχαμε τότε και συνεχίστηκε και τώρα με τη νομοθετική παρέμβαση του τότε Πρωθυπουργού της χώρας, του Αντώνη Σαμαρά, πιστεύω ότι το καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό.

Αφού η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων στην οποία υποβάλλονται όλα τα επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό πάνω από 3 εκ. ευρώ μέχρι 31/12/2020 ενέκρινε συνολικά 342 επενδυτικά σχέδια, με το ποσό ενίσχυσης να ανέρχεται σε 104,2 εκ. ευρώ.

Επίσης, είναι ολοκληρωμένα και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ο Σταύρος θα έχει τη χαρά να το υπογράψει, να εγκριθούν και να προστεθούν:
-επιπλέον 34 επενδυτικά σχέδια επιλέξιμου προϋπολογισμού 225,1 εκ. ευρώ
-και άλλα 45 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων επιλέξιμου προϋπολογισμού 271,6 εκ. ευρώ.

Προφανώς, εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο!

Κλείνοντας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα. Ξεκινώντας από τη φίλη μου την Μαρία Αντωνίου, την Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, με την οποία είχα μια τέλεια συνεργασία και την ευχαριστώ πάρα πολύ.

Συνεχίζοντας με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους τρεις Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους 78 Δημάρχους των 16 Περιφερειακών Ενοτήτων της Βόρειας Ελλάδας. Τους εκπροσώπους των φορέων. Ακόμη και τους εκπροσώπους τω διαδηλωτών με τους οποίους επιδίωξα να έχω πάντοτε μια καλή σχέση, ανοιχτές πόρτες και μια καλή συνεργασία.

Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου στις 11 Ιουλίου του 2019 δήλωσα πως περιμένω τη στενή τους συνεργασία.

Η επικοινωνία που είχαμε ξεπέρασε τις προσδοκίες αφού ήταν τελικά υποδειγματική.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το προσωπικό του Διοικητηρίου. Τους αξίζουν τα καλύτερα, διότι ενώ είναι λίγοι αριθμητικά εντούτοις δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό. Τους θεωρώ πρώτα φίλους και μετά συνεργάτες.

Οι κύκλοι στη ζωή είναι για να ανοίγουν και να κλείνουν. Έτσι λοιπόν, σήμερα ολοκληρώνεται η δεύτερη παρουσία μου στο χώρο του Διοικητηρίου και ανοίγει ο δεύτερος κύκλος στον συγκεκριμένο χώρο του φίλου μου, του Σταύρου Καλαφάτη.

Ήταν τιμή για εμένα να υπηρετήσω ξανά το χώρο αυτό, να περπατήσω στους διαδρόμους του Διοικητηρίου και να αποτελέσω κομμάτι της ιστορίας του. Μέσα από την καρδιά μου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άξιο Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Προσπάθησα να φανώ αντάξιός της.

Φίλε Σταύρο, θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, μετά το καλωσόρισμα, καλή επιτυχία στα καθήκοντά σου. Θέλω να ξέρεις ότι από τη δική μου πλευρά θα είμαι ένας φίλος ο οποίος πάντοτε θα βοηθήσω όπου και όσο μπορώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις, γιατί η επιτυχία η δική σου την οποία θεωρώ δεδομένη θα είναι επιτυχία για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη!

Σας ευχαριστώ.