"Θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τον κορωνοϊό, δεν επενδύουμε στη μάχη των εντυπώσεων"

Θεσσαλονίκη, 09 Δεκεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: "Θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τον κορωνοϊό, δεν επενδύουμε στη μάχη των εντυπώσεων"

"Πρώτα από όλα και πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής" ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε σήμερα με θέμα την αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας στην περιοχή.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) συνέστησε στους συμμετέχοντες να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, επισημαίνοντας πως η πιστή εφαρμογή τους είναι το "κλειδί" για το μερικό άνοιγμα της οικονομίας. "Δεν θα κουραστώ να επισημαίνω ότι η ατομική συμπεριφορά που επιδεικνύουμε καθημερινά, συνολικά ως πολίτες, είναι εκείνη που κρίνει την τελική έκβαση της αναμέτρησης με την πανδημία" τόνισε, προσθέτοντας πως το ζητούμενο είναι να επιδείξουμε όλοι ουσιώδη ατομική ευθύνη ώστε τα κρούσματα να αρχίσουν να μειώνονται με αυξητικό ρυθμό. "Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο. Ως Κυβέρνηση δεν επενδύουμε στη μάχη των εντυπώσεων. Μας ενδιαφέρει μονάχα να κερδίσουμε τον πόλεμο με τον κορωνοϊό και θα τον κερδίσουμε" συμπλήρωσε.
Ο κ. Καράογλου επέστησε την προσοχή και στη συμπεριφορά που θα επιδείξουμε όταν ανοίξει το λιανεμπόριο. "Τις πρόσφατες εικόνες που είδαμε σε πόλεις του εξωτερικού όπου πολίτες συγκεντρώθηκαν κατά εκατοντάδες έξω από πολυκαταστήματα, δεν πρέπει να τις ζήσουμε στην Ελλάδα. Θα είναι πισωγύρισμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τήρηση των μέτρων, εντατικοποίηση των ελέγχων και προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας είναι το τρίπτυχο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στο ξέφωτο".
Τέλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε ειδική αναφορά στους αρνητές της πανδημίας και την ανεύθυνη στάση που τηρούν διασπείροντας fake news. Όπως είπε: "Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι ο κορωνοϊός δεν είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας. Είναι μια πραγματικότητα, ένας φονικός ιός που δεν κάνει εξαιρέσεις. Πέραν των μέτρων ατομικής προφύλαξης, το πολυτιμότερο όπλο που θα έχουμε σύντομα στη διάθεσή μας είναι ο εμβολιασμός. Η Κυβέρνηση έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο τόσο για τη διαδικασία όσο και για τη σειρά προτεραιότητας".
Στην τηλεδιάσκεψη, τέταρτη κατά σειρά από την έναρξη της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο κ. Καράογλου, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γιάννης Γιάτσιος, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτρης Κορδίλλας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών κ. Νίκος Ράμμος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Γρεβενών κα. Ευτυχία Καπάτου και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών κ. Ευθύμιος Σαράντης.