Δήλωση για την εθελοντική μετάβαση 10 νοσηλευτριών ΜΕΘ από νοσοκομεία της Κρήτης στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 18 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου
Δήλωση Θ. Καράογλου για την εθελοντική μετάβαση 10 νοσηλευτριών ΜΕΘ από νοσοκομεία της Κρήτης στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την απόφαση 10 νοσηλευτριών από νοσοκομεία της Κρήτης, με εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να μεταβούν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο, ενισχύοντας τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει νυχθημερόν το υγειονομικό προσωπικό της πόλης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η Κρήτη στέκεται στο πλευρό της Μακεδονίας για ακόμα μια φορά. Ευχαριστώ τις 10 νοσηλεύτριες από νοσοκομεία της Κρήτης που προσφέρθηκαν εθελοντικά να στηρίξουν τις προσπάθειες των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.
Η ευγενική χειρονομία τους είναι μάθημα αλληλεγγύης, συνεισφοράς, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ανθρωπιάς. Είναι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, τα διδάγματα του οποίου πρέπει να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα.
Είμαι σίγουρος πως η υποδειγματική τους πράξη θα βρει και άλλους μιμητές. Μονάχα ενωμένοι θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές από τον πόλεμο που δίνουμε καθημερινά με την πανδημία".