Το Διοικητήριο αναδεικνύει το εξωστρεφές προφίλ της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου
Το Διοικητήριο αναδεικνύει το εξωστρεφές προφίλ της Θεσσαλονίκης

Για το πλέγμα των δράσεων που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να ενισχυθεί η ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και να αναδειχθεί το εξωστρεφές προφίλ της πόλης, συζήτησε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου με τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της "Βυζαντινής Θεσσαλονίκης" και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Παντελή Φιλιππίδη, τη Γενική Γραμματέα της "Βυζαντινής Θεσσαλονίκης" κα. Χαρά Παπαδοπούλου και τον Σύμβουλο Επικοινωνίας κ. Περικλή Πηλείδη.
Ο κ. Καράογλου, εκτιμώντας την αξία του εγχειρήματος, το οποίο εδώ και τρία χρόνια ανέλαβε να φέρει εις πέρας η "Βυζαντινή Θεσσαλονίκη", αγκαλιάζει την προσπάθεια προκειμένου ο βυζαντινός πολιτισμός να αποτελέσει σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης για όλους τους λαούς που τον μοιράζονται.
Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου επισήμανε οτι "ο πολιτισμός διαθέτει έμφυτη αναπτυξιακή δυναμική. Ως εκ τούτου πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι ο βυζαντινός πολιτισμός υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης, της ιστορίας και της Ορθοδοξίας, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι".
Ακόμη πρόσθεσε πως "η Θεσσαλονίκη είναι ένα "ανοιχτό" μουσείο, εντός του οποίου κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν "εκθέματα" αριστουργηματικής αρχιτεκτονικής και τεράστιας αξίας, αρκεί να την περπατήσουν".
"Δική μας ευθύνη", συνέχισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), "είναι με δημιουργικό τρόπο να προσεγγίσουμε τον πολιτισμό με διαχρονική διάθεση, μετατρέποντας το παλιό σε καινούργιο".
"Η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη παρουσιάζει στο ευρύ κοινό μια πλήρη εικόνα της πόλης του χθες και του σήμερα, στο διάβα των αιώνων. Η ανάδειξη της βυζαντινής περιόδου της Θεσσαλονίκης δεν αποτυπώνει μονάχα το χθες, αλλά εμπνέει το παρόν και καθοδηγεί το μέλλον", τόνισε από την πλευρά του ο κ. Φιλιππίδης.